Iduceg tjedna otvaranje "Vile Marije"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Primopredaja Doma za psihicki bolesne odrasle osobe "Vila Marija" Pula trebala bi, prema rijecima nacelnika županijske uprave Valeria Drandica, biti održana danas. Nakon što investitori preuzmu od izvodaca objekte u Boškarici planirano je toliko ocekivano svecano otvorenje.

- Ono ce biti najvjerojatnije održano iduceg tjedna. Ubrzo potom ce uslijediti useljenje korisnika, koje ne bi trebalo predstavljati problem buduci da je prostor gotovo u potpunosti opremljen, kazao je Drandic.

Prilikom njegova posljednja posjeta Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi raspitao se i o razlozima poništenja natjecaja za ravnatelja doma, koji je bio raspisan prije pocetka ljeta.

- Receno mi je da je bilo propusta, odnosno da je natjecaj bio prerano raspisan što je suprotno pravilima Ministarstva te da u njemu nije trebalo isticati kao prednost posjedovanje statusa branitelja, kojega sadašnja ravnateljica Silva Vale ima, a koji kao prednost vrijedi samo nezaposlenima. Buduci da Vale ostaje na funkciji do druge polovice listopada novi natjecaj trebao bi biti uskoro raspisan, rekao je Drandic. (I. N. T.)


Podijeli: Facebook Twiter