Iduceg tjedna novi direktor IDA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je u cetvrtak, 29. prosinca, imenovala Medulinca Darka Lorencina pomocnikom ministra gospodarstva, s resorom za konkurentnost i investicije. Lorencin pojašnjava da je prihvatio tu funkciju 14. prosinca, tocno na 12. godišnjicu otkako je postao direktor Istarske razvojne agencije (IDA), mjesto koje ce sada napustiti.

Upitan tko ce ga zamijeniti u IDA-i odgovara da ce to biti netko od djelatnika te agencije, no nije htio spekulirati s imenima.

- U prvom tjednu 2012. godine održat cemo sastanak u IDA-i na kojem cemo odabrati novog direktora. Sretan sam što u agenciji ostavljam dobar tim koji može odraditi i najzahtjevnije projekte, veli Lorencin. Radio je u osnutku, dizajniranju aktivnosti i operativnom djelovanju IDA-e 13 godina. Dodaje da su, otkako su dobili pristup fondovima EU-a, od 2003. godine, povukli 3,5 milijuna eura bespovratnih sredstava, koje su uložili u projekte u Istri.

- Taj je rezultat uspjeha citavog tima u IDA-i koji je odradio i realizirao te projekte. Sada u agenciji imamo razvijenu platformu putem koje možemo i ubuduce crpiti novac iz tih fondova, zakljucio je Lorencin. Upitan hoce li neke od djelatnika IDA-e povuci sa sobom u Zagreb odgovara da na srecu Istre - nece. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter