Idućeg ljeta Beyonce i Rihanna u Poreču?

Za nedavnog porečkog nastupa Afrojacka (Julien DUVAL)
Za nedavnog porečkog nastupa Afrojacka (Julien DUVAL)

Samo dva i pol tjedna nakon završetka premijernog izdanja festivala Club MTV Summerblast u Poreču - na kojem su nastupile svjetske zvijezde elektronske dance scene Afrojack, Steve Aoki, Lost Frequencies, Fedde Le Grand i drugi - organizatori već sada najavljuju bolje i veće izdanje narednog ljeta.

Oni pritom navode ostvareno 19. i 20 kolovoza - mega 3D pozornicu, više od 20 sati vrhunske plesne glazbe, više od 10. 000 posjetitelja koji su u Hrvatsku stigli iz više od 17 zemalja svijeta. Organizatori porečkog MTV festivala su turistička agencija Atlas i tvrtka MPG, a glavni sponzori/partneri festivala su tvrtke Valamar Riviera i Plava Laguna.

- Svjetska festivalska scena dobila je ozbiljnog konkurenta koji se već iduće godine sprema podignuti ljestvicu još više i u Hrvatsku dovesti vodeće svjetske glazbenike, ističu organizatori koji su licencu za održavanje prvog MTV festivala u svijetu dobili na sljedeće tri godine. Upravo će, kažu, u suradnji s najpoznatijom svjetskom glazbenom platformom ovaj festival u narednim godinama postati jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u Europi te će predstaviti jedinstvenu kombinaciju najpoznatijih pop izvođača današnjice kao što su Rihanna, Beyonce, Calvin Harris i Fifth Harmony.

Ove su glazbene zvijezde na nedavno održanoj dodjeli MTV Video Music Awards u New Yorku dobile nova priznanja za svoj rad, a organizatori festivala MTV Summerblast već su u pregovorima s izvođačima koji će nastupiti iduće godine.

Tomislav Varga, predsjednik Uprave Atlasa rekao je da su nedavno održanim MTV-ovim festivalom zaokružili na najbolji mogući način uspješnu turističku sezonu, s preko deset tisuća posjetitelja koji su uživali u nastupima najutjecajnijih imena današnje elektronske dance scene te da se veseli sljedećim, još spektakularnijim festivalima narednih godina.

Joe Bašić, direktor tvrtke MPG (jedan od pokretača splitske Ultre) kaže da uskoro počinju s pripremama sljedećeg izdanja tako da za nas odmora nema.

- Već smo u pregovorima s izvođačima koje želimo dovesti na godinu, a nastavljamo i s ulaganjima u produkciju kako bismo posjetiteljima osigurali još bolje festivalsko iskustvo, veli on.

Poznato je da Hrvatsku voli jedan on najzaposlenijih DJ-eva svijeta Steve Aoki, koji je ove godine uprihodio više od 24 milijuna dolara što ga stavlja na visoko peto mjesto Forbesove ljestvice najplaćenijih autora elektronske glazbe. Ovaj DJ poznat je i po organskoj vegetarijanskoj prehrani, a svježa domaća tuna koju su mu organizatori pripremili oduševila ga je. Nije mogao vjerovati kada je čuo da je ulovljena u Poreču, izjavivši da je to bila najbolja tuna koju je probao u životu i da bi se samo zbog tog okusa ponovno vratio.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić jako je, kaže, ponosan na prvo izdanje MTV Summerblasta.

- Naša prekrasna uvala Peškera još jednom je pokazala svoj puni potencijal i u centar grada dovela najveće svjetske zvijezde elektroničke glazbe kao i vrhunsku produkciju, dodao je.

Direktor TZG Poreč Nenad Velenik kaže da je festival MTV Summerblast postavio temelje brendiranja Poreča kao mjesta vrhunske zabave. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter