Iduće godine u Medulinu drastično poskupljuje odvoz smeća

Danijel Ferić (M. ANGELINI)
Danijel Ferić (M. ANGELINI)

Nakon što se čitateljica, Zagrepčanka koja ljetuje u Premanturi, obratila redakciji zbog dugogodišnjeg problema odlaganja smeća na javnoj površini u Runkama, radnici Med eko servisa uklonili su otpad i postavili table kojima se zabranjuje odlaganje, a uskoro će instalirati i nadzorne kamere. Enco Crnobori, član uprave ove komunalne tvrtke, veli da su postavljene dvije table sa znakom zabrane bacanja otpada.

Boksovi za odlaganje otpada

- Med eko servis u sklopu svojih svakodnevnih poslova čisti i otpad koji neodgovorni mještani odlažu na tu lokaciju. Općina Medulin je u sklopu programa održavanja komunalne infrastrukture predvidjela i sredstva potrebna za čišćenje javnih površina na koje je nepropisno odložen otpad, veli Crnobori te dodaje da komunalni odjel Općine Medulin upravo nabavlja nadzorne kamere koje će olakšati identifikaciju osoba koje odlažu otpad na tu lokaciju. Upravo radi zaštite od vandala, kamere će biti postavljene na odgovarajućoj visini i neće se moći lako uočiti, napominje Crnobori.

- Kamere bi trebale biti postavljene do konca godine, a u međuvremenu se očekuje rebalans općinskog proračuna kojim bi se osigurala sredstva za nabavku te opreme. Trenutno se razmatraju ponude, a odabrat će se optimalna, veli Crnobori te podsjeća da je sličan problem bio i kod premanturskog groblja gdje su mještani nastavili odlagati krupan otpad i nakon što su kontejneri, prema novim propisima, morali biti uklonjeni. Stoga su komunalci na toj lokaciji postavili table s upozorenjem o zabrani odlaganja, kao i nadzorne kamere, nakon čega je problem riješen. Ondje su potom, prvenstveno zbog potreba brojnih premanturskih ugostitelja, postavljeni boksovi za otpad ograđeni žičanom ogradom, a svaki korisnik dobio je ključ, veli Crnobori. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter