Iduće godine tema "Znanje i okus"


U Circolu je, uz brojne degustacije, završena šesta manifestacija "Pazi što jedeš" koja je svojim posjetiteljima kroz tri dana održavanja pružila raznovrsan i bogati program - od prodajnog eko-sajma s izlagačima iz cijele Hrvatske ali i inozemstva, predavanja, okruglog stola o važnosti mediteranske prehrane pa do radionica za sve uzraste.

Posljednjeg dana manifestacije posjetitelji su tako mogli uživati u "Pekinoj marendi" odnosno tripama i palenti te saznati nešto više o eko-proizvođačima na prodajnom eko-sajmu. U sklopu posljednjeg dana manifestacije održane su i razne radionice od kojih je vrijedno istaknuti radionicu Vanje Lisak, magistre farmacije, koja je poučila sudionike kako izraditi vlastitu prirodnu kozmetiku.

Ovogodišnji "Pazi što jedeš" ponovo je uspješno organizirao Etnografski muzej Istre, Udruga Istarski eko proizvod, uz pomoć pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Potrebno je istaknuti da u ovogodišnje partnerstvo uključilo i pulsko Otvoreno učilište "Diopter" i to kroz projekt "Eko je fora", kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Dodajmo kako se već zna tema idućeg sajma koji će se održati u mjesecu listopadu - glavna tema bit će "Znanje i okus - prenošenje znanja i očuvanja okusa", a poseban će naglasak biti stavljen na istraživanje, prikupljanje i dokumentiranje podataka o tradicijskim i zdravim receptima karakterističnim za Istru. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter