Iduće godine rekonstrukcija Vodnjanske

Brojni izlazi na Vodnjansku cestu su ilegalni (C. B. GALIĆ/arhiva)
Brojni izlazi na Vodnjansku cestu su ilegalni (C. B. GALIĆ/arhiva)

Nakon nedavne prometne nezgode u kojoj su sudjelovala čak četiri vozila, iznova se aktualiziralo pitanje potrebe rekonstrukcije Vodnjanske ceste, prije svega brojnih sporednih ulaza, ali i njenog kompletnog uređenja.

Naime, kako smo već pisali, rekonstrukcijom bi se Vodnjanska proširila za oko tri metra, a projekt obuhvaća i izgradnju tri kružna toka - na raskrižju s Fažanskom, kod Valdenage te kod naselja Rubani.

Usto, projekt obuhvaća izgradnju javne rasvjete, autobusnih stajališta, biciklističke staze te oborinske odvodnje, čime bi se riješio problem plavljenja naselja i ovog dijela grada. Predviđa se da bi realizacija rekonstrukcije dovela i do smanjenja dopuštene brzine vožnje sa sadašnjih 70 km/h na 50 km/h.

Kako saznajemo, Hrvatske ceste provele su natječaj za izradu projektne dokumentacije, na koji je pristiglo osam ponuda. Kako su nam rekli, najbolji ponuditelj je odabran te je u tijeku žalbeni rok od 15 dana pa stoga još uvijek ne mogu izlaziti u javnost s imenom projektanta.

Procijenjena vrijednost natječaja iznosi 700 tisuća kuna bez PDV-a, a rok za izradu projektne dokumentacije i ishođenje dozvola je godinu dana od potpisivanja ugovora, dakle do ljeta 2014. godine.

U međuvremenu bi Hrvatske ceste trebale riješiti imovinskopravne odnose s vlasnicima zemljišta na dijelovima Vodnjanske ceste koji su eventualno sporni pa bi u drugoj polovici 2014. rekonstrukcija mogla započeti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter