Iduće godine počinje uređenje Trga kralja Tomislava

Naredne godine parterno uređenje Trga kralja Tomislava (Arhiva)
Naredne godine parterno uređenje Trga kralja Tomislava (Arhiva)

Prema prijedlogu proračuna za 2016. godinu koji će se danas naći pred gradskim vijećnicima, najveći dio iznosa otpada na Upravni odjel za prostorno planiranje, komunalni sustav i imovinu. Od ukupno 202 milijuna kuna, na Programe izgradnje otpada 72,5 milijuna kuna, od čega na Program gradnje komunalne infrastrukture više od pola ili točnije 41,2 milijuna kuna. Ovom iznosu treba se pridodati i Program održavanja komunalne infrastrukture u iznosu od 47,7 milijuna kuna.

Prema pojašnjenju iz prijedloga proračuna, odnosi se to na nastavak aktivnosti iz prethodnog razdoblja na izradi projektne dokumentacije kao i samo izvođenje radova i to za objekte: Trg kralja Tomislava, multifunkcionalna sportska igrališta na Vidikovcu (kod Prilaza Monte Cappelletta) i Valdebeku, skate park u krugu Rojca, kao i izgradnju dvaju dječjih igrališta: u Šijani (Vitasovićeva ulica) i Štinjanu (ulica Kaščuni), te nastavka proširenja obilaznice.

U tom programu su i izgradnja kružnog toka na raskrižju Radićeve i Rizzijeve ulice, izgradnja dijela Ulice Trsine, pristupne prometnice s Medulinske na raskrižju s Valdebečkim putem, dio Ulice Jasne Crnobori, prometnice u dijelu naselja Veli Vrh (Paganorska, Bunarska, Jeromelina, Fojba, odvojak Partizanskog puta), odvojka Ulice Videlanka, Labinske ulice, Ulice Kaštanjer, spoja Radničke ulice s Ulicom Sv. Jurja (izgradnja stuba i potpornog zida), Brunjakove ulice (odvojak), Ulice Istarskog razvoda te pristupne prometnice Tivoli.

- I u nadolazećoj godini nastavljamo s nizom važnih projekata za Pulu te ulazimo u nove investicije s ciljem da podignemo kvalitetu življenja u našem gradu. Riječ je o značajnim projektima među kojima bih istaknuo uređenje Trga kralja Tomislava, izgradnju kružnog toka na raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice te nastavak proširenja obilaznice. Svakako treba spomenuti i nastavak aktivnosti vezanih za izgradnju gradskog bazena, kaže v.d. pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić.

Uređenje Trga kralja Tomislava, kaže, predstavlja jednu od najznačajnijih gradskih investicija čijom će se realizacijom stanovnicima Verude i svim građanima osigurati kvalitetno uređen javni prostor s pripadajućom infrastrukturom, zelenim površinama, dječjim igralištem, uređenim prometom i ostalim elementima.

Ističe da se trenutno čeka posljednja, od ukupno sedam lokacijskih dozvola, a u prvoj fazi se planira preslaganje postojeće te izgradnja nove infrastrukture na području trga te parterno uređenje, dok će se ostale površine, koje su namijenjene Društvenom domu i tržnici, privremeno urediti kao parkirne površine. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter