Iduće godine počinje gradnja nove Medicinske škole

Stara zgrada danas je napuštena i sustavno propada (M. ANGELINI)
Stara zgrada danas je napuštena i sustavno propada (M. ANGELINI)

Pulsko gradsko vijeće na svojoj sjednici u četvrtak navečer odlučivat će o prijedlogu prihvaćanja projekta izgradnje srednje Medicinske škole koji će se realizirati po ugovornom obliku javno-privatnog partnerstva. Projekt bi se realizirao u iduće dvije godine, a nakon toga bi 25-godišnju najamninu ove škole plaćali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Istarska županija i Grad Pula.

Prema prijedlogu, Ministarstvo bi preuzelo obvezu podmirivanja 55 posto godišnje najamnine, Županija 35 posto, a Grad Pula plaćao bi deset posto godišnje najamnine buduće nove srednje Medicinske škole. Postotak troškova izrađen je prema takozvanom komparatoru troškova javnog sektora za tradicionalni model, dok Grad Pula u tome preuzima obvezu po osnovi ugovora o javno-privatnom partnerstvu.

Uz prihvaćanje ovakvog prijedloga, pulski vijećnici će odlučiti i o davanju ovlaštenja Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) radi provođenja svih potrebnih aktivnosti koje obuhvaćaju pripremu prijedloga projekta javno-privatnog partnerstva od predlaganja projekta do provedbe postupka odabira privatnog partnera.

- Ukoliko u 2014. godini bude usvojena odluka o gradnji škole ovakvim modelom, u što vjerujemo jer smo prije desetak dana imali sastanak u Županiji o tome, te bude proveden natječaj, očekujemo da bi gradnja nove Medicinske škole započela krajem sljedeće ili najkasnije početkom 2015. godine. Prema tim planovima uselili bi u novu školu 1. rujna 2016. godine, pojašnjava Gordana Ćoso, ravnateljica pulske Medicinske škole, koja ne skriva želju da sadašnjim i svim budućim učenicima pruži dostojne uvjete školovanja. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter