Iduce godine novih 22,5 km plinovoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Direktor Plinare Dean Kocijancic rekao je pulskim gradskim vijecnicima tijekom aktualnog sata da je, u sklopu poslova koje odraduju na temelju koncesije dobivene od Istarske županije, na podrucju grada Pule od rujna 2009. do sredine prosinca ove godine odradeno 28,5 kilometara plinovodne mreže, a od 2006. ukupno 56,5 kilometara. U iducoj godini u Puli se planira izgraditi nešto manje nego ove godine, odnosno 22,5 kilometara.

Do lipnja bi se trebalo izgraditi devet kilometara plinovodne mreže u naselju Monvidal i pet do šest kilometara u šišanskom naselju, kao i dva kilometra u Krležinoj i Rizzijevoj ulici, dok bi naselja Stoja i Sisplac trebala biti plinoficirana sa šest kilometara plinske mreže, a radovi ce poceti nakon Uskrsa.

"Važno je napomenuti da smo dosad izgradili kralježnicu sustava, pa se sada možemo širiti u krakovima. Tako je u prigradskim naseljima Štinjan, Veli Vrh, Paganor, Kapeleri, Galižanski odvojak i Valdebek položen plinovod kao priprema za buducu plinofikaciju u ukupnoj dužini od oko cetiri i pol kilometara", rekao je Kocijancic.

Odgovarajuci na pitanja o dovršetku gradnje dvorane za dvije talijanske škole, dogradonacelnik Fabrizio Radin rekao je da je to postalo politicki problem, ali da isto tako postoji politicki stav na državnoj razini da se taj problem riješi.

Naglasio je da je nakon posjeta predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ovom pulskom gradilištu prošli tjedan, dan ultimatum izvodacu radova da se posao mora dovršiti do kraja sijecnja, cime je opet krajnji rok dovršetka odgoden, ovaj put za mjesec dana.

Na pitanje Zdenke Vratovic (NL P. Cuccurina) je li pocela odnova ijedne fasade iz projekta Dolcevita, procelnik Damir Prhat je odgovorio da nije te da je u tijeku najosjetljivija faza potpisivanja predugovora, koji ce se sklopiti u iducih 30 dana.


Podijeli: Facebook Twiter