Iduće godine nova Medicinska škola


Sredinom godine Istarska županija sklopit će ugovor o javno-privatnom partnerstvu za gradnju nove zgrade srednje Medicinske škole. U tijeku je, naime, postupak odabira privatnog partnera, a nakon sklapanja ugovora, uslijedit će dorada projektne dokumentacije, rušenje postojeće školske zgrade, gradnja i opremanje. Prema sadašnjem planu, učenici Medicinske škole bi nastavu u 2016. godini trebali pohađati u novoj zgradi.

Kako doznajemo do pročelnika županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Alena Damijanića Županija je izradila "Katalog projekata javno-privatnog partnerstva Istarske županije" u sklopu kojeg će se graditi nova zgrada ove škole.

- U prvu grupu projekata "škologradnje", koja se planira realizirati po modelu javno-privatnog partnerstva, uključen je i projekt Medicinske škole. Uz ovu, u projektu su još dvije porečke osnovne škole i Osnovna škola Mate Balote Buje. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Istarska županija, gradovi Pula, Poreč i Buje, škole, te Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, sklopili su sporazum o realizaciji ovog projekta u veljači prošle godine, rekao je Damijanić.

Nakon preseljenja Industrijsko obrtničke škole na Vidikovac, u žutoj školi su početkom prošle godine započeti radovi sanacije i adaptacije. Kroz tri faze radova, stvoreni su uvjeti za smještaj Glazbene škole te su osigurane dodatne učionice za Gimnaziju i Strukovnu školu. Na taj su način s početkom školske godine 2014./2015. u Gimnaziji stvoreni uvjeti za rad u jednoj smjeni. Dosad je utrošeno oko 3,5 milijuna kuna, doznajemo iz županijskom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

I gradnja Medicinske škola obuhvaćena je projektom "Pulske srednje škole", koji je započeo 2010. godine, a kojim se predviđa da "žuta" škola postane novi Društveni centar. Ondje će, prema planu, uz Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova i Gimnaziju useliti i Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna. No, to će biti moguće kad se iz žute škole preseli Strukovna škola na Vidikovac u Centar novih tehnologija. Trenutno je u tijeku sanacija vanjskog igrališta žute škole, gdje će se ispod tribina smjestiti dislocirana kotlovnica, budući je postojeća u lošem stanju. Naručeni radovi platit će se oko 200 tisuća kuna, a u pripremi je nabava za strojarsko opremanje i montažu što će koštati oko 700 tisuća kuna. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter