Iduce godine izravno iz Pule u Pariz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska Zracna luka uskoro bi mogla biti povezana s još nekoliko europskih metropola, a jedna od njih je i Pariz. Vijest o tom novom poslovnom dogovoru uslijedila je nakon sastanka predstavnika europskih zracnih luka u Berlinu proteklog mjeseca.

Direktor pulskog aerodroma Bruno Rogovic kaže da su mnogi poslovi gotovo pred realizacijom.

- U Berlinu se razgovaralo o proširenju zone leta i destinacija koje se odnose na pulski aerodrom. Optimisticni smo što se tice iduce sezone jer smo na vrlo dobrom putu da se svi poslovi privedu kraju te se ceka finiširanje ugovora.

Medu novim odredištima koja bi ušla u naš plan letenja je nekoliko mjesta u Engleskoj, uz London koji vec pokrivamo, te najvjerojatnije Pariz gdje bi letjele niskobudžetne kompanije.

Imali smo konstruktivne razgovore s predstavnicima njemacke aviokompanije Lufthansa koja namjerava za sezonu ugovoriti jednu novu direktnu liniju iz Njemacke s Pulom. Destinacije u Skandinaviji bi ostale iste, izjavio je Rogovic.

Pulska zracna luka danas ima više od deset izravnih medunarodnih destinacija koje pokriva letovima tijekom sezone. To su London, Frankfurt, Bruxelles, Helsinki, Amsterdam, Koeln, Berlin, Stockholm, Oslo, Moskva i Friedrichshafen.

Druge destinacije se odnose na carter letove za koje se uglavnom ne može naci karta jer su unaprijed rasprodane. No, ta cinjenica ne umanjuje važnost pulske zracne luke u europskom te u konacnici i u svjetskom zracnom putnickom prometu.

Ove godine je do polovice listopada kroz pulsku zracnu luku prošlo više od 350 tisuca putnika. Rekordan dan je bio 20. kolovoz kada je u Pulu sletjelo 3.728 putnika, a odletjelo ih je 4.271.

Tog je dana na pisti pulskog aerodroma bilo ukupno 35 putnickih zrakoplova. Ovogodišnji listopad je u odnosu na lanjski bolji za 35 posto.


Ivoševic: Pregovara se i o liniji za München

Za razliku od zagonetnog Rogovica, direktor istarskog TZ-a Denis Ivoševic otvoreno govori o destinacijama za koje su u tijeku pregovori.

- Zasad je potvrdena linija iz Manchestera koja bi trebala krenuti polovicom svibnja iduce godine. Trenutno se vode finalni pregovori s Ryanairom za Pariz i Oslo, a u igri je i Baden. S Wizzairom se intenzivno pregovara za linije prema Krakovu i Varšavi, a s Lufthansom za München, kaže direktor TZ-a. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter