Iduće godine gradnja prvog javnog golf igrališta u HR

Prvo javno golf igralište prostirat će se na 70 hektara
Prvo javno golf igralište prostirat će se na 70 hektara

Prvo javno golf igralište u Hrvatskoj, ono u Poreču, do ovog srpnja bi trebalo imati pripremljenu svu dokumentaciju ne bi li se već u drugoj polovici godine moglo prijaviti na neki od natječaja EU-a za dodjelu sredstava kojima bi se financirala njegova izgradnja.

To je konkretan plan koji su iznijeli porečki gradonačelnik Edi Štifanić i pročelnik županijskog Odjela za turizam Branko Curić, koji zajednički pripremaju dokumentaciju za ovaj teren, koji će se prostirati na 70 hektara na području Plave i Zelene Lagune.

Ujedno, ovaj projekt potiče i Ministarstvo turizma te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koji će pomoći u njegovom daljnjem kandidiranju te lobiranju.

- U optimističnoj varijanti gradnja bi mogla početi za godinu i pol, i to u slučaju da odmah prođemo na natječaju. Projekt je težak između četiri i pet milijuna eura, a predviđa izgradnju golf igrališta s 18 rupa te golf i servisne kuće, bez smještajnih kapaciteta.

Ovaj je projekt veoma realan te smo u razgovoru s Ministarstvom turizma predložili da ga se kandidira na strukturne fondove, budući da je riječ o javnoj turističkoj infrastrukturi.

Moramo pripremiti ono što je najnužnije, a to je urbanistički plan uređenja, studiju zaštite okoliša te lokacijske dozvole za golf teren i potvrde glavnog projekta za čvrste objekte, da budemo maksimalno spremni, kaže nam Curić. (piše B. BAN; snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter