Iduce godine dolazi tanji i lakši iPad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apple koji je prodao više od tri milijuna iPadova u prvih 80 dana prodaje, mogao bi u drugom kvartalu 2011. godine predstaviti novu verziju ovog tableta, navodi se u izvještaju tvrtke Goldman Sachs.

Novi iPad zadržat ce 9.7-incni ekran, bit ce tanji i lakši te ce imati ugradenu kameru i mini USB ulaz, najavili su analiticari Henry King i Kevin Lu. Tvrtka Hon Hai Precision Industry Co., najvjerojatnije ce biti dobavljac, odnosno ova tvrtka ce za Apple proizvesti komponente i složiti konacni proizvod.

iPad touchscreen racunalo je postalo jedan od najprodavanijih proizvoda vec prve godine kada se pojavilo na tržištu. Uredaj je odmah probudio konkurenciju te su i druge tvrtke zapocele s proizvodnjom tableta kao što su Hewlett-Packard, Samsung Electronics i Research In Motion koja je baš jucer predstavila svoj 7-incni uredaj pod nazivom PlayBook.

Prodaja tablet racunala mogla bi doseci brojku od 16 milijuna prodanih uredaja u ovoj godini i 35 milijuna u 2011., prema Goldman Sachsu.

Što se tice manje verzije Appleova tableta, iPada od 7 inca o kojem vec neko vrijeme kruže glasine na internetu, to još nije finalizirano, a glasnogovornica Applea Natalie Kerris odbila je bilo što komentirati u vezi toga.


Podijeli: Facebook Twiter