IDS želi glasanje o povjerenju Mattichu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

IDS Višnjana ce na sjednici Opcinskog vijeca u ponedjeljak zatražiti raspravu o ponašanju nacelnika Višnjana Angela Matticha, ali i tražiti da se na dnevni red uvrsti glasanje o povjerenju nacelniku. Razlog tome je nedavni incident u kojem je Mattich palicom oštetio automobil 78-godišnjaka koji je zabunom skrenuo na trg zatvoren za promet.

- Ocekujemo da institucije ispitaju slucaj i obavijeste javnost o eventualnoj prekršajnoj ili kaznenoj prijavi. Buduci da je Mattich sam javno priznao krivnju, i dalje tražimo da podnese neopozivu ostavku, rekao je u cetvrtak Kristijan Štenta, predsjednik IDS-ove podružnice u Višnjanu. Primijetio je nadalje: - Verbalnog nasilja kod Matticha bilo je i prije, no dogadaji u posljednjih nekoliko mjeseci prešli su sve granice ljudskosti i moralnog ponašanja. Najprije je nasrnuo na stariju gospodu pred vrticem, a sada i na starijeg covjeka kojem je, uz nanesenu duševnu bol, oštetio osobno vozilo... Nacelnikova ostavka i javna isprika jedini je moralni cin, no Mattich je u svom priopcenju lukavo ponudio mandat na raspolaganje Vijecu u kojem ima vecinu.

Potpredsjednica stranke i županijska vijecnica Nevija Poropat oštro je, pak, kritizirala izjavu Plinija Cuccurina da je Mattich branio javno dobro. Takva ocjena, po njenom sudu, gotovo da je sramnija od samog Mattichevog fizickog obracunavanja.



- Pitam gospodina Cuccurina: Od koga to nacelnik brani javno dobro? Zar od osoba trece dobi?... Osim toga, javno dobro se ne brani palicom. Bojim se da kod nas prvenstveno treba braniti gradane od nacelnika, zakljucila je Poropat, dodavši da se ne bi cudila da slucaj prode bez ikakvih posljedica po Matticha, s obzirom na oprosnice svake vrste koje su u modi u citavoj zemlji.

- Ako se to i dogodi, jedino moralno bilo bi da nacelnik odstupi s funkcije i da se održe novi izbori. Ako ponovno dobije povjerenje gradana, ja cu mu prva cestitati i poruciti mu neka kupi pušku, pa neka i njome brani "javno dobro" ako želi, ironizirala je Poropat.

Nedjeljko Radovcic, IDS-ov vijecnik u Višnjanu, osvrnuo se pak na istup clanova Matticheve liste koji, premda osuduju njegov postupak, žele da ostane na celu opcine kako bi nastavio projekte koje je pokrenuo.

- Je li normalno da traže opravdanje za nasilje tako što pokušavaju prodati bajku o ekonomskom uspjehu? Ostvarenje proracuna u prvoj polovici godine je manje od 20 posto, lani smo ostvarili osam milijuna, a nezavisni uporno spominju proracun od 20 milijuna kuna. Kažu da je opcini pristiglo sto milijuna kuna ulaganja - po kojoj matematici?.. Hvale se s 14 projekata, no vecina je upitne opravdanosti, a sve što je ucinjeno, ucinjeno je prodajom nekretnine i zaduživanjem, ocijenio je Radovcic.

- Ocekujemo od SDP-ovog vijecnika da bude dosljedan svojoj izjavi u kojoj je jasno rekao da Mattichu nece dati podršku za takvo ponašanje, zakljucio je Štenta.


Podijeli: Facebook Twiter