IDS-Zeleni: Razviti gospodarstvo u Bujama

IDS-ova lista za Gradsko vijeće Buja (K. FLEGAR)
IDS-ova lista za Gradsko vijeće Buja (K. FLEGAR)

- U prvom ćemo se redu posvetiti razvoju gospodarstva, ne bismo li omogućili zapošljavanje i napunili gradsku blagajnu. Time ćemo stvoriti uvjete za ostanak mladih ljudi u Bujama, pomoći socijalno ugroženim sugrađanima i kvalitetno ostvariti sve druge segmente života - od izgradnje infrastrukture do kulture i sporta, rekao je Robert Buzdakin, kandidat za gradonačelnika i nositelj koalicijske liste IDS-a Zelenog saveza - Zelenih.

Predstavljajući listu kazao je da su kandidati već iskusni u rukovođenju Gradom, kao i mladi entuzijasti, spremni marljivo raditi za razvoj obrtništva, poduzetništva, poljoprivrede i turizma, korištenje EU-fondova za projekte korisne za zajednicu, zaštitu i valoriziranje manjina, uvođenje i poticanje ekologije te ravnomjeran razvoj cijelog bujskog teritorija. Prisutni su predstavnici svih mjesnih odbora, pet različitih nacionalnosti, a od 14 kandidata četiri su žene.

Buzdakin, koji je i potpredsjednik IDS-a, predstavio se kao magistar ekonomije, vlasnik marketinške agencije i jednog internetskog portala, član Uprave i pročelnik za intelektualno obrtništvo Udruženja obrtnika Bujštine te pročelnik za uslužne djelatnosti u Hrvatskoj obrtničkoj komori Istarske županije. Na listi su još profesorica matematike i predsjednica momjanske Zajednice Talijana Arijana Brajko, prvi gradonačelnik Buja i dugogodišnji djelatnik gradske uprave zadužen za socijalu Sergio Kramersteter te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i bujska gradonačelnica u dva mandata Lorella Limoncin Toth.

Slijede predsjednik IDS-a i Mjesnog odbora Kaštel Lino Miani, dosadašnji vijećnik i poduzetnik Dragan Čirić, predsjednik ZT-a Krasica Mate Mekiš, predsjednik MO Kršete i obrtnik Ferminio Civitan, potpredsjednica županijskog IDS-a i dogradonačelnica Marianna Jelicich Buić, nekadašnji predsjednik Stranke Bošnjaka Ejub Avdić, predsjednik stranke Zelenih Zdenko Laganis, diplomirana ekonomistica i predsjednica Mladih kluba IDS-a Morena Stanivuković, društveno izuzetno aktivna Danijela Crevatin, ugostitelj Roberto Hrobat i član Zelenih Vili Novoselnik. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter