IDS Umaga:Omogućena gradnja u zašt. obalnom pojasu


omentirajući ponovljenu javnu raspravu Izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja naselja Zambratija, koja traje do 22. svibnja, predstavnici umaškog IDS-a u svom priopćenju ističu kako izmjene i dopune detaljnog plana sadrže niz dugoročno katastrofalno štetnih rješenja za navedeno područje obuhvata.

Priopćenje zajednički potpisuju članica MO Savudrija i predsjednica IDS-a Ogranka Savudrija Natalija Baioch Zakinja,  član predsjedništva podružnice i predsjednik Kluba vijećnika IDS-a Dario Makovac te član predsjedništva podružnice i gradski vijećnik IDS-a Slaven Paić.

Ističu da je veliki broj mještana naselja Zambratija, od nedavno izabranog predsjednika Mjesnog odbora Savudrija Livija Šverka zatražio sazivanje zbora građana kako bi mogli javno reći svoje mišljenje navedenim izmjenama i dopunama.

- Iako rasprava završava u petak, zbor građana još nije sazvan. Ne znamo čije interesa zastupa Šverko, interese građana ili interese gradonačelnika, dolijevajući tako ulje na vatru njegovoj već poznatoj samovolji i bahatosti? Gradonačelnik je u ovim izmjenama i dopunama, sportske zone, zelene površine, infrastrukturu, ceste, prilaze česticama i parkirališta, planirao izgraditi isključivo na privatnim parcelama građana, dok s druge strane urbanizira sve parcele u vlasništvu Grada", ističu u priopćenju predstavnici umaškog IDS-a.

Između ostalog upozoravaju kako je nedopustivo da se u potpunosti zanemaruju interesi građana, navodeći "da će Grad  svoje parcele prodavati po višestruko skupljoj cijeni od današnje, jer je to jedini način da se popuni proračunska rupa koju je gradonačelnik napravio svojom neracionalno velikom administracijom i rastrošnim ponašanjem, a građani će na svojim parcelama imati zelene otoke".

U nastavku su naveli i parcele koje se nalaze na samom rtu u naselju Zambratija, tvrdeći da na njima gradonačelnik još nepoznatim investitorima omogućava izgradnju glomaznih četverokatnica ugostiteljsko turističke namjene do same morske obale, iako je prema Zakonu o zaštićenom obalnom pojasu, propisana granica zaštite od gradnje na 70 metara od mora. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter