IDS: Tragično bi bilo da se Hrvatskoj dogode sankcije

Sastanak IDS-ovaca u Rovinju (M. MIJOŠEK)
Sastanak IDS-ovaca u Rovinju (M. MIJOŠEK)

Predsjedništvo IDS-a održalo je u prostorijama stranke na Trgu maršala Tita sjednicu o situaciji koja se našla Hrvatska zbog donošenja zakona "lex Parković". Nakon sjednice, koja je potrajala tek sat vremena, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je rekao da se na sjednici razgovaralo o stanju u državi i odnosima sa Europskom unijom, nastalim nakon donošenja spornog zakona.

- Predsjedništvo IDS-a poziva na razum i racionalnost. Mislimo da nikakvo zaoštravanje nije dobro kada zemlja ima stotine problema i to neće pomoći građanima Hrvatske. Mi ćemo poduprijeti ideju koju je iznio HNS, očekujemo da će ju vjerojatno poduprijeti i HSU da izmijenjeni zakon stupi na snagu odmah po donošenju u Narodnim novinama. Želimo vjerovati da će doći do smirivanja stanja narednih dana, pa pozivamo na razum jer vjerujemo da je to u ovom trenutku u interesu građana Hrvatske, prenio je stavove predsjedništva IDS-a Ivan Jakovčić.

Na novinarsko pitanje hoće li se zbog inicijative HNS-a sastati sa Vesnom Pusić, Jakovčić je rekao da je sa njom u stalnoj komunikaciji, često misle isto, ali se o ovoj temi neće posebno sastajati. Odgovorio je i da o situaciji u kojoj se zbog zakona "lex Perković" našla Hrvatska nije u planu ni sastanak Kukuriku koalicije. Dodao je da je o svemu telefonom razgovarao sa predsjednikom republike Ivom Josipovićem. (A. P.)

ČITAJTE VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter