IDS Sv. Nedelje: Općina nam stagnira

Patricio Načinović, Nenad Radičanin i Gianvlado Klarić (R. SELAN)
Patricio Načinović, Nenad Radičanin i Gianvlado Klarić (R. SELAN)

Općina Sv. Nedelja stagnira, ništa od obećanja koje je davala aktualna vlast Nezavisne liste Srećka Mohorovića nije realizirano, poručili su na konferenciji za novinare predsjednik podružnice IDS-a Patricio Načinović, potpredsjednik Nenad Radičanin i član predsjedništva Gianvlado Klarić.

- Obećani su sportska dvorana, proširenje škole, izgradnja dječjeg vrtića, sportskog centra i nove poduzetničke zone, ali ništa se od navedenog nije obistinilo. Neracionalno trošenje sredstava dovelo je do zaduženosti i nemogućnosti financiranja važnih projekata, kaže Radičanin.

Naglasio je da je IDS-u drago što su i ostale stranke u Općinskom vijeću prihvatile njegovu inicijativu za izgradnju dječjeg vrtića, ali da bio on već bio izgrađen da se novac trošio na prioritete.

- Komunalnu naknadu gospodarstvu Općina je smanjila početkom 2010., a ne 2012. godine, kao to u medijima navodi zamjenik načelnika Aldo Miletić. Razlog je bio veliki pritisak poduzetnika u Industrijskoj zoni Dubrova, jer je iznosila znatno više nego u Labinu, a mi smatramo da je i sada prevelika, kazao je Klarić.

Za imputiranje IDS-u da je protiv sporta, odnosno NK Jedinstva Omladinac, Klarić tvrdi da su satisfakcija za lošu strategiju vođenja kluba, koja ga je dovela u blokadu zbog 600 tisuća kuna duga. Podružnica jednoglasno podržava stavove predsjedništva stranke i Valtera Flega kao kandidata za župana. Svog kandidata za načelnika općine objavit će sredinom veljače. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter