IDS Sv. Lovreča predstavio listu za Općinsko vijeće

Adriano Palman, Lorena Radovčić i Marko Ljubešić (V. HABEREITER)
Adriano Palman, Lorena Radovčić i Marko Ljubešić (V. HABEREITER)

Sanacija financijskog stanja u općini i smanjenje duga, deprofesionalizacija načelnika i zamjenika, koji trebaju biti volonteri, te poboljšanje funkcioniranja rada lokalne samouprave, neke su od glavnih stavki na koje će se na predstojećim izborima usmjeriti IDS Svetog Lovreča, najavili su na konferenciji za novinare njihov kandidat za načelnika i nositelj liste za vijeće Marko Ljubešić, uz Adriana Palmana i Lorenu Radovčić, drugog i treću na listi.

- Htjeli smo sastaviti listu s ljudima koji su ambiciozni, koji su se i u privatnom životu pokazali uspješnima i koji su voljni odvojiti svoje vrijeme ne bi li pridonijeli napretku cijele općine, a ne svom osobnom. Stručnost kod sastavljanja liste bila je na prvom mjestu, tako da se doista možemo pohvaliti izuzetno kompetentnom listom, gdje stranačka pripadnost nije ključni uvjet. Također, jedan od osnovnih kriterija kod sastavljanja liste bilo je pomlađivanje i uvođenje kandidata koji do sada nisu imali prilike aktivno sudjelovati u radu vijeća, rekao je Ljubešić.

Palman je među ostalim ciljevima programa naveo strateški plan razvoja općine, razgraničenje s vrsarskom općinom, uređenje mjesta sredstvima EU-fondova, dovršenje kanalizacije, pokretanje turističke valorizacije općine, razvoj selektivnih oblika turizma, prezentacija kulturnog i povijesnog naslijeđa, poticanje aktivnosti mladih, rekreaciju za mještane raznih životnih dobi, izradu transparentnog sustava dodjele proračunskih sredstva i druge.

Na listi za vijeće osim navedenih nalaze se i Boris Janko, Denis Dodić, Toni Jurcan, Petar Matošević, Marvin Jurcan, Kristina Prekalj, Roberto Rakovac i Luana Štifanić. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter