IDS s Grčićem o predloženoj regionalnoj podjeli

Boris Miletić i Valter Flego (N. LAZAREVIĆ)
Boris Miletić i Valter Flego (N. LAZAREVIĆ)

Ministar turizma i predsjednik Savjeta IDS-a Darko Lorencin, istarski župan Valter Flego, potpredsjednik IDS-a Boris Miletić te saborski zastupnici Giovanni Sponza i Valter Boljunčić sastali se s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem s kojim su razgovarali o nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju.

Naime, IDS se protivi premještanju Istre u status "subregije", kao i uklapanju u novu, kako tvrde, neprirodnu regiju koja bi se trebala zvati Sjeverni Jadran i Lika, te smatraju da je pitanje samostalnosti Istre kao regije pitanje koje nadilazi bilo koju stranačku ideologiju.

Ministru su iznijeli svoja stajališta, rekavši da se odlučno protive predloženoj regionalnoj podjeli zemlje prema kojoj bi se Istra pripojila Primorsko-goranskoj i Ličkoj županiji.

Ministar Grčić je izjavio da se predloženim zakonom o regionalnom razvoju ne ide u regionalizaciju zemlje, već se uvode planska područja. Naglasio je da se županije neće ukidati, da je svrha predloženog zakona koordiniranje zajedničkog razvoja te usuglašavanje oko ključnih projekata na jednom širem području. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter