IDS: Pozivamo Jukopilu na suradnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Žalimo zbog prekida suradnje Nezavisne liste Emila Jukopile s medulinskom podružnicom IDS-a iako ne vidimo razlog za radikalno zaoštravanje odnosa.

U protekle tri godine IDS želi spustiti loptu na zemlju i stvoriti atmosferu u kojoj prevladava suradnja i uvažavanje svih politickih opcija u medulinskom vijecu, rekao je na konferenciji za novinare u cetvrtak Darko Lorencin, predsjednik podružnice i Opcinskog vijeca kao odgovor na ovotjedni Jukopilin javni istup kojim prekida suradnju s IDS-om.

Suradnja je pukla zbog neslaganja oko proracuna za 2011., odnosno Jukopilina protivljenja prodaji zemljišta i zaduživanju. No, IDS smatra da je prece realizirati projekte, konkretnije izgraditi kružni tok na Kamiku novcem od prodaje opcinske urbanizirane ledine.

- Naš stav je da treba iskoristiti sve raspoložive resurse i razvijati projekte, a kriterij kojim cemo se voditi je koliko i kako ce se oni realizirati. Stoga pozivam Emila Jukopilu na suradnju i ukljucivanje u projekte da bismo ih što lakše ostvarili, rekao je Lorencin.

Na presici se govorilo i o problemu kanalizacije. Receno je da je Opcina dobila tekst predugovora za Jadranski projekt i da se odmah ide na treci stupanj procišcavanja te da su pred dobivanjem darovnice Svjetske banke od devet milijuna kuna.

- Jadranski projekt ide naprijed zahvaljujuci v.d. direktora Mirku Bijažicu kojeg su podržale sve politicke opcije, a slijedi nam revidiranje cjenika odvoza smeca, dodao je Lorencin komentirajuci da nije rješenje dati ostavku i pustiti Albanež da se koprca, aludirajuci na Davora Zoricica s Jukopilne liste koji je dao ostavku na mjesto clana nadzornog odbora nakon što je Jukopila smijenjen s mjesta predsjednika skupštine Albaneža.

Da je politickih žgambeta bilo previše, što je dovodilo do statusa quo, rekao je dopredsjednik podružnice Edvino Štifanic i dodao da je bolje skupiti glave zajedno nego ne raditi i time ne griješiti.


Podijeli: Facebook Twiter