IDS pokrenuo akciju potpisivanja peticije protiv prodaje vrtića

 Daglas Koraca i Slaven Paić
Daglas Koraca i Slaven Paić

Vijećnici umaške podružnice IDS-a su na tiskovnoj konferenciji izrazili zabrinutost za budućnost vrtića Cvrćak u Moeli. Istaknuli su da im se veliki broj građana obratilo za pomoć, revoltirani namjerama prodaje spomenutog vrtića. Prisjetimo se, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća predložena je prodaja nekretnine u vlasništvu Grada, koja je u naravi parkić spomenutog vrtića, a od koje se nakon reagiranja pojedinih oporbenih vijećnika odustalo.

- Naši su nas sugrađani zamolili da im pomognemo u stopiranju te namjere. Vijećnici oporbe su uspjeli za sada samo odgoditi prodaju navedenog vrtića, ali se nadamo da ćemo uz pomoć građana uspjeti i zaustaviti prodaju, istaknuli su vijećnici Daglas Koraca i Slaven Paić.

Upravo je zbog toga umaški IDS pokrenuo akciju potpisivanja peticije protiv prodaje vrtića i obznanio da je do sada prikupljeno već nekoliko stotina potpisa. Do slijedeće će sjednice GV, kažu, imati dovoljan broj potpisa koje će predati gradonačelniku. Mišljenja su da su osim centralnog vrtića građanima potrebni i decentralizirani vrtići u umaškim naseljima.

- Centralni vrtić se nije počeo graditi da bi se prodavali vrtići po naseljima, već da bi sva djeca imala osigurani smještaj i da bi oni vrtići koji ne zadovoljavaju pedagoški standard zbog prevelikog broja djece u grupama, mogli dostići taj standard. Vrtić u Moeli je smješten u mirnom naselju na atraktivnoj parceli uz more. Nedavno je obnovljen i tamo mališani imaju mir i sve optimalne uvjete za aktivnosti koje su predviđene po odgojnom programu. Djeca iz naselja u vrtić dolaze pješke, u pratnji svojih roditelja i nonića.

Vijećnici su se osvrnuli i na članak 2. državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i obrazovanja, koji kaže da bi udaljenost dječjeg vrtića od mjesta stanovanja trebala biti najviše tisuću metara. (T. GRGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter