IDS podržao Ivu Josipovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tek nakon inzistiranja novinara, predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic je otkrio da ce IDS u drugom krugu predsjednickih izbora podržati SDP-ovog kandidata Ivu Josipovica. Jakovcic je podsjetio da ce Damir Kajin osobno glasati za Josipovica i da je to njegov osobni izbor, dodavši da ce stranka službenu odluku donijeti tek sutra, odnosno nakon što se on osobno razgovara s predsjednicima SDP-a i HNS-a Zoranom Milanovicem i Radimirom Cacicem.

Na konstataciju nije li takav potez kalkulacija IDS-a i nije li logicno da podrže kandidata svog koalicijskog partnera, Jakovcic je rekao da želi poštivati volju i ostalih clanova stranke koji ce se o izboru takoder izjasniti na predsjedništvu stranke.

"IDS je stranka koja poštuje demokratske vrijednosti i naravno da sam ja politicki realan i da cu u drugom krugu podržati Jospovica i ne vidim ništa sporno da o svemu prethodno razgovaram s Cacicem i Milanovicem", rekao je Jakovcic na konferenciji za novinare, i na kraju ipak otkrio da IDS u drugom krugu povjerenje poklanja Ivi Josipovicu.


Podijeli: Facebook Twiter