IDS pobjednik izbora na Busoleru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema privremenim rezultatima koje smo dobili od izbornog povjerenstva, lista Istarskog demokratskog sabora koju predvodi Zoran Grubišic osvojila je 230 glasova, te je pobijedila na izborima za vijece Mjesnog odbora Busoler koji su se održali u nedjelju. Ova ce stranka imati natpolovicnu vecinu, odnosno pet od ukupno devet vijecnika.

Od ostalih kandidacijskih lista po jednog predstavnika u vijecu imat ce Nezavisna lista Mjesnog odbora Busoler na celu s Danijelom Bulešic koja je osvojila 77 glasova, Socijaldemokratska partija Hrvatske koja je osvojila 74 glasa, Hrvatska stranka umirovljenika koja je osvojila 58 glasova i Hrvatska seljacka stranka koja je dobila povjerenje 54 glasaca.

U vijece MO-a Busoler nisu ušle jedino dvije nezavisne liste, jedna koju predvodi Sonja Hrelja, a koja je osvojila 20 glasova i druga koju predvodi Maksimilian Percan, a osvojila je 30 glasova.

IDS ce tako, prema privremenim rezultatima izbora, u vijecu MO-a Busoler predstavljati Zoran Grubišic, Davor Miljavac, Ivana Zgrablic, Igor Vidulin i Lucija Modrušan. Jedinu nezavisnu listu koja je prešla izborni prag predstavljat ce Danijela Bulešic, a u ime Hrvatske seljacke stranke sjedit ce Davor Jovic. Iz HSU-a u vijece odlazi Anita Vian, a iz SDP-a Roberto Božac. Dakako, uvijek postoji mogucnost da se unutar ovih politickih grupa dogovore drukcije.


Podijeli: Facebook Twiter