IDS-ovci prikupili potrebne potpise za kandidature

Valter Flego, Boris Miletić i Tedi Chiavalon (M. ANGELINI)
Valter Flego, Boris Miletić i Tedi Chiavalon (M. ANGELINI)

IDS je u suradnji s koalicijskim partnerima danas, prvog dana prikupljanja, prikupio sve potrebne potpise, kako za kandidata za župana, tako i za sve gradonačelnike i načelnike u Istri koji će se kandidirati na lokalnim izborima 19. svibnja, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u sjedištu stranke.

Glavni tajnik Tedi Chiavalon rekao je da je kandidat za župana Valter Flego od potrebnih 2.500 potpisa do 16 sati skupio njih 11.425, dok je kandidat za pulskog gradonačelnika Boris Miletić od potrebnih 900 u istom vremenu prikupio 1.672 potpisa.

- Na terenu je u istarskim i gradovima i općinama bilo više od 800 naših članova, volontera i simpatizera, a veseli nas činjenica da smo u tako kratkom roku uspjeli prikupiti skoro 10 posto više potpisa podrške nego na prošlim lokalnim izborima. Naravno, na ovome nećemo stati i u skladu sa zakonskim rokom potpise ćemo i dalje prikupljati diljem Istre, rekao je Chiavalon.

- Hvala onima koji su podržali moju kandidaturu. Kada dobijete četiri puta više potpisa nego što to predviđa zakonski minimum, to svakako ohrabruje, ulijeva povjerenje i dodatno veseli, rekao je Flego i dodao da to znači da su ljudi prepoznali program s kojim izlazi na izbore.

Onima koji su podržali njegovu kandidaturu zahvalio se i Boris Miletić, koji je rekao da se Istrom neće upravljati iz Zagreba, a ni Pulom s Iblerovog trga - Istrom će se upravljati u Istri, a Pulom s Foruma. To su, zaključio je, pokazali i izbori za EU-parlament, ali i građani koji su im dali značajnu podršku u prvom danu prikupljanja potpisa. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter