IDS-ovac Gobo oslobođen optužbe za bespravnu gradnju

Edi Gobo (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Edi Gobo (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Općinski sud u Puli oslobodio je optužbe tajnika pulskog IDS-a Edija Goba kojemu se sudilo zbog kaznenog djela protiv okoliša protupravnom gradnjom. Gobo je optužbe oslobođen zato što je Općinsko državno odvjetništvo odustalo od kaznenog progona, piše u obrazloženju sudskog rješenja koje potpisuje sudac Pavle Peršić.

Podsjetimo, Gobo je policiji bio prijavljen nekoliko puta, i to anonimno, jer je navodno prije desetak godina bespravno sagradio dio mola koji koristi od 1980. za iznajmljivanje sportskih rekvizita na plaži u Medulinu, ispod nekadašnjeg hotela Mutila, sadašnjeg Hollidaya.

Gobo se tim poslom bavi punih 30 godina. Sporni je mol bio sagrađen prilikom početka rada; kako su prolazile godine, stanje mola je bilo sve gore, a koristili su ga Gobo i brodski prijevoznik Goran Vidušin. Mol je početkom 2000-ih godina saniran i spašen od propadanja, no nakon niza prijava zbog navodne bespravne gradnje, inspekcija Lučke kapetanije u Puli i potom inspekcija Ministarstva mora najprije su zabranili korištenje spornih molova, da bi zatim građevinska inspekcija utvrdila gradnju bez potrebnih dokumenata.

Uslijedile su tužbe, kaznene prijave, optužnice i sve ostalo što za sobom povlači sudski postupak. No, tijekom suđenja je utvrđeno da mol i popratne rampe nije gradio Gobo, odnosno njegova tvrtka, već Vidušin, za što je novčano i uvjetno osuđen.

Zamoljen za komentar Gobo je kratko izjavio da on nije ništa bespravno gradio.

- Stavljali su mi na teret da sam bespravno gradio, odnosno sanirao dva montažna mola i platformu. Od prvog dana govorim da nisam ništa gradio, a kamoli bespravno. Tužitelj je odustao od toga da me goni jer je Vidušin priznao da je on to radio, a ne ja ili moje trgovačko društvo, izjavio je Gobo. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter