IDS-ovac Emil Daus kandidat za načelnika Cerovlja

Kamenko Opatić, Emil Daus, Armando Lušetić i Ivan Jurada
Kamenko Opatić, Emil Daus, Armando Lušetić i Ivan Jurada

- Vjerujući da su mještanke i mještani koji žive na području općine tijekom mandata prepoznali naš rad, trud, poštenje, otvorenost u komunikaciji i transparentnost rada, odlučili smo se ponovno kandidirati, kazao je na konferenciji za novinare u Pazinskim Novakima aktualni načelnik Cerovlja, IDS-ov kandidat za načelnika te nositelj liste IDS-a Cerovlja Emil Daus.

- Moja politika će biti, sukladno dosadašnjoj, politika dijaloga i kompromisa utemeljena na radu i odgovornosti, rekao je. U idućem četverogodišnjem planu postavili su si nekoliko glavnih ciljeva: rekonstrukcija dječjeg vrtića i društvenog doma u Pazinskim Novakima, izgradnja gospodarske infrastrukture u zonama Cerovlje (pogon za punjenje meda i ostalih pčelinjih proizvoda, poslovna te sportsko-rekreacijska zona), potpora lokalnoj poljoprivrednoj proizvodnji te koordinirani razvoj agro, lovnog, biciklističkog i kulturnog turizma.

- U proteklom je mandatu asfaltirano oko deset kilometara nerazvrstanih cesta, a s time ćemo nastaviti dok asfalt ne dođe do svake naseljene kuće. Cilj nam je i da pokrivenost vodovodnom mrežom bude iznad 90 posto, nastavio je Daus pridodavši tome izgradnju sustava kanalizacije u većim naseljima.

- Dok se ne stvore preduvjeti za stvaranje dodatne vrijednosti u našoj zajednici, većinu sredstava osiguravat ćemo iz vanjskih izvora financiranja, što smo već pokazali da znamo, jer je u ove četiri godine za realizirane projekte na području općine dobiveno gotovo šest milijuna kuna iz takvih izvora, rekao je Daus.

- Općina Cerovlje se posljednjih godina mnogo otvorila prema javnosti, a o njoj se ponovno pozitivno govori u medijima, što znači da se i nešto radi, kazao je kandidat za zamjenika načelnika Kamenko Opatić te je dodao da Općina potpomaže brojne kvalitetne i prepoznatljive manifestacije po kojima je Cerovljanština postala nadaleko poznata. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter