IDS osvojio najviše mjesta u Vijećima MO-a Poreča

IDS Poreč
IDS Poreč

Prema neslužbenim privremenim rezultatima izbora za Vijeća Mjesnih odbora Grada Poreča najviše je, od ukupno 70 vijećničkih mandata u 10 mjesnih odbora, čak 54 osvojio IDS. U porečkom Izbornom povjerenstvu kažu kako su rezultate izbora dužni objaviti večeras do 19 sati, ali vjeruju da će glasove uspjeti obraditi i rezultate objaviti prije i tog roka. U ukupnom broju, od spomenutih 70 vijećničkih mjesta, Istarski demokrati osvojili su sedam, HDZ četiri, nezavisni kandidati tri, a koalicija SDP-HNS dva mjesta.

Prema neslužbenim rezultatima u vijeću MO Mate Balote šest je mjesta dobio IDS, a jedno Istarski demokrati, u MO Veli Maj IDS  je dobio četiri mjesta, a po jedno SDP-HNS, Istarski demokrati (ID) i nezavisni Bernard Ritoša. U MO Joakim Rakovac IDS je dobio pet mjesta, a po jedno nezavisni Zlatko Lovreković i Istarski demokrati. U vijeću MO Žbandaj IDS će imati pet vijećnika, po jednog nezavisni Igor Serblin, Istarski demokrati ili HDZ, jer su potonji navodno dobili jednak broj glasova. U MO Nova Vas četiri je mjesta dobio IDS, a tri mjesta Istarski demokrati. U MO Varvari IDS je dobio šest mjesta, a HDZ jedno mjesto. U MO Červar Porat IDS je dobio pet mjesta, a HDZ dva. U MO Anke Butorac IDS je dobio pet mjesta, a po jedno ID i SDP-HNS. U MO Baderna i MO Fuškulin sva mjesta dobio IDS jer je ta stranka jedina i prijavila liste za izbore za članove Vijeće mjesnih odbora Grada Poreč.

Na jučerašnjim izborima za vijeća mjesnih odbora, IDS je, kako sada stvari stoje, ostvario nadmoćnu pobjedu u svim mjesnim odborima.

"Jako sam zadovoljna izbornim rezultatima. Posebno me veseli što smo dobre rezultate ostvarili u prigradskim naseljima, u kojima je bio veći odaziv birača. Kandidirali smo se u svim mjesnim odborima iz čega se može iščitati naša snaga, organiziranost, stabilnost i spremnost da obnašamo vlast. Samostalno imamo apsolutnu većinu mandata u svih 10 mjesnih odbora. Želim se zahvaliti svim članovima, volonterima i simpatizerima koju su doprinijeli ostvarenju ovog odličnog izbornog uspjeha. Sigurno je da je povjerenje koje smo dobili rezultat i dobrog rada naših ljudi na terenu, istaknula je predsjednica porečke podružnice IDS-a Sanja Oplanić. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter