IDS: Milan Vukšić mora podnijeti ostavku u Gradskom vijeću

Umaški IDS-ovci smatraju da Vukšić mora odstupiti
Umaški IDS-ovci smatraju da Vukšić mora odstupiti

Milan Vukšić, predsjednik Gradskog vijeća Umaga i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Umag-Novigrad, uhićen je zbog reketarenja, odnosno kaznenog djela protupravne naplate i poticanja na kazneno djelo. Ova ozbiljna situacija nedvojbeno povlači Vukšićevu odgovornost ali i odgovornost svih političkih stranaka i aktera u Gradu Umagu, upozorili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare članovi Predsjedništva umaške podružnice IDS-a i gradski vijećnici Sunita Prodan Benolić, Gabrijela Đukes Bašić i Slaven Paić te član Predsjedništva umaškog IDS-a Edvin Demark.

Reketarenje privatna stvar?

Ističu da IDS kao najveća stranka u Umagu ima odgovornost poduzeti sve radnje da bi spriječili neželjene štetne posljedice vezane za grad i njegove žitelje.

- Stoga pozivamo Milana Vukšića da odstupi s funkcije predsjednika Gradskog vijeća i vijećnika Umaga te predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Umag-Novigrad. To je jedino moralno i logično što u ovoj situaciji može napraviti. Vukšić je sam trebao podnijeti ostavku na sve navedene funkcije već prvog dana, a ne čekati da ga netko pozove. Posebno nas brine što gradonačelnik Vili Bassanese o svemu šuti. Nije se udostojio odgovoriti pozivima medija oko ovako bitne stvari, pokazavši i ovaj put ogromnu razinu bahatosti. Time je još jednom pokazao kako mu nije stalo do grada te da je isključivo fokusiran na sebe i svoje osobne planove, tvrde umaški IDS-ovci.

Čudi ih što se ni predsjednik umaškog SDP-a Mirko Grgić nije odazvao pozivima medija, podsjećajući da je Vukšić postao predsjednik Vijeća upravo na prijedlog SDP-a te da stoga ta stranka mora preuzeti odgovornost. Nadalje ističu da su dogradonačelnici Niko Čančarević i Mauro Jurman izjavili "da je reketarenje Vukšićeva privatna stvar i da ta protuzakonita radnja nema nikakve veze s Gradom i njegovim obnašanjem funkcija u Gradskom vijeću".

- I kriminalne radnje Ive Sanadera bile su njegova privatna stvar pa je odmah dao ostavku na svoje funkcije. Ovakav stav aktualne vlasti najbolje pokazuje svu njihovu nebrigu, neodgovornost i nonšalantnost u upravljanju gradom. Naime, Gradsko vijeće je predstavničko tijelo i na svojim sjednicama donosi najbitnije odluke vezane za funkcioniranje i razvoj grada. Vijećnički je posao izuzetno odgovoran i osjetljiv pa ga osoba koja je optužena za reketarenje ne može i ne smije obavljati, a kamoli predsjedavati njegovim radom, tvrde u IDS-u.

"Trgovanje utjecajem"

Također napominju da je u Gradskom vijeću ali i u medijima već nekoliko puta upozoreno na nezakonito poslovanje gradske uprave Umaga, kao i na "trgovanje utjecajem" umaškog gradonačelnika. Stoga su i ovoga puta pozvali nadležne državne institucije da se pozabave radom gradonačelnika i gradske uprave, pogotovo zbog činjenice da od 2011. godine nije obavljena revizija poslovanja u Gradu Umagu. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter