IDS: Ladonja laže i obmanjuje javnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska podružnica IDS-a uoci sjednice Gradskog vijeca osvrnula se u srijedu na, kako su rekli, izrecene neistine oporbe koje služe iskljucivo obmanjivanju javnosti u procesu preoblikovanja Nogometnog kluba Istra 1961. Predsjednik gradskog IDS-a Valter Boljuncic i clan predsjedništva podružnice Bernard Zenzerovic, osvrnuli su se posebno na izjave clanova Nezavisne liste Plinija Cuccurina, za koje kažu da vec peti put lažima pokušavaju umanjiti rad gradske uprave.

- Primorani smo reagirali na objavljene laži jer to nije prvi put. Laž je da ce Grad platiti 6,6 milijuna kuna preoblikovanje NK Istre 1961 vec ce uplatiti zakonski minimalnih milijun kuna bez kojeg nema procesa preoblikovanja, rekao je Zenzerovic.

Da je proces preoblikovanja upravo nacin da se prestane sufinancirati nogomet, rekao je i potpredsjednik Gradskog vijeca Ardemio Zimolo.

- Vjerovat cu da su odredene politicke opcije nedovoljno informirane jer u suprotnom su izjave jako zloceste i neistinite. Ovo je jedini nacin da se, prema zakonskim odredbama, pulski nogomet dovede na zelenu granu. Pogotovo što se našao poduzetnik koji je financijski klub postavio na noge i nastavit ce to ciniti, istaknuo je Zimolo.

Boljuncic je konferenciju za novinare zakljucio pitanjem je li Ladonja spremna i sama snositi odgovornost za opetovano izrecene laži i obmanjivanje javnosti te podnijeti ostavke.

- Da su pomnije procitali materijal preoblikovanja kluba, uvidjeli bi da Grad ostvaruje upravo zahtjeve koje traže. Konstantno upozoravaju da se pazi na postupke, ali dobro se zna tko je bio za, a tko protiv škole na Velom Vrhu, stadiona, obilaznice, plinofikacije, itd… Gradska vlast pozvala je sve na zajednicki rad, ali netko svjesno umanjuje rezultate, zakljucio je Boljuncic.


Podijeli: Facebook Twiter