IDS je liberalna stranka, naši stavovi su poznati

Tedi Chiavalon (D. MEMEDOVIĆ)
Tedi Chiavalon (D. MEMEDOVIĆ)

Za razliku od SDP­a i HNS­a koji su se vrlo aktivno uključili u osporavanje vrijednosti što ih promiče nedjeljni ustavni referendum o braku, IDS i HSU na to ne troše previše vremena i energije. U malim Kukuriku strankama poručuju da poštuju želju građana izraženu na referendumskom izjašnjavanju, ali da su fokusirani na druga politička pitanja.

Glavni tajnik IDS­a Tedi Chiavalon, koji zajedno sa stranačkim predsjednikom Ivanom Jakovčićem te potpredsjednikom Borisom Miletićem boravi na kongresu europskih liberala u Londonu, rekao nam je da su njihova stajališta jasna i poznata javnosti.

- IDS je liberalna stranka. Više od dva desetljeća borimo se za otvoreno društvo te za građanska i ljudska prava. Naši stavovi su takvi već dvadesetak godina i ne mijenjamo ih radi dnevnopolitičkih potreba. Svatko tko izađe na referendum glasat će po vlastitom uvjerenju, napomenuo je Chiavalon.

U Hrvatskoj stranci umirovljenika podsjećaju da oni nisu ideološka stranka i da poštuju izbor svojih članova. "Ovo je prvi takav referendum u povijesti hrvatske demokracije. Građani će se suočiti sa svojim izborom, ma kakav on bio. Mi nismo pozivali građane da odluče na određen način, tko izađe, neka glasa po svojoj savjesti, poručuje glasnogovornik te stranke Jurica Galešić.

- Fokusirani smo na novi Zakon o mirovinskom osiguranju, smatramo da je on mnogo važnija tema za nas, napominje dužnosnik Hrvatske stranke umirovljenika. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter