IDS ima samo jednog kandidata za župana

Nevija Poropat i Tedi Chiavalon (M. ANGELINI)
Nevija Poropat i Tedi Chiavalon (M. ANGELINI)

Buzetski gradonačelnik Valter Flego jedini je službeni kandidat za unutarstranačke izbore IDS-a za istarskog župana. Potvrdila je to na današnjoj konferenciji za novinare u Puli predsjednica izbornog povjerenstva IDS-a Nevija Poropat uz nazočnost glavnog tajnika stranke Tedija Chiavalona. Poropat  je rekla da je Flego svoju kandidaturu uredno predao i ispunio sve uvjete koji su se zahtijevali.

- Valter Flego je predao ispravnu prijavu, potpisao je izjavu o prihvaćanju etičkog kodeksa IDS-a te potvrdu da je podmirio sve obveze prema stranci. Kolega Flego izrazio je želju da prije sazivanja predsjedništva stranke obiđe sve podružnice, ne bi li članovima stranke predstavio svoj program rada bude li izabran za župana, rekla je Poropat.

Tedi Chiavalon je naglasio da je ovakav način odabira kandidata za župana prihvaćen na temelju zahtjeva Damira Kajina

- Stoga nam nije jasno zbog čega je to nazvao igrokazom i zbog čega se nije kandidirao. S druge strane, Valter Flego je imao dovoljno hrabrosti da se nadmeće unutar stranke. U tijeku je izrada novog statuta IDS-a i ovakav način izbora će se najvjerojatnije koristiti i za izbor na nekih stranačkih funkcija a i za izbor kandidata za gradonačelnike, rekao je Chiavalon.

Kajin: Cijelo tajništvo radi za jednog kandidata

"Sve ima svoj početak i svoj kraj. Tako se i njihovoj tiraniji i samovlasti u svibnju iduće godine sprema kraj. Ti izbori nisu fer. Izbor je samo za jednog, stranka troši na stotine tisuće kuna samo za jednog, plaćaju PR-e i medije ne bi li podržali samo jednu osobu. Vrijeme je da stanemo s vođenjem istarske politike iz jedne zagrebačke kuće. Cijelo stranačko tajništvo se upreglo u kola koje vode politiku samo za jednog kandidata", komentirao je Damir Kajin objavu IDS-a.

Upitan hoće li izaći na izbore na listi neke druge stranke ili će pak to učiniti kao nezavisni kandidat, Kajin je ostao nedorečen.

- O tom, potom... Ukoliko građani to budu zatražili od mene, budite uvjereni da ću se kandidirati, kaže Kajin.

Zanimalo nas je kako to da sada sjeda za stol s Brunom Langerom, bivšim kandidatom za župana te oštrim protivnikom Ivana Jakovčića i IDS-a, kad je unazad par godina imao ne baš pohvalne riječi za tog pulskog glazbenika.

- Za mojim stolom ima dovoljno mjesta za svakog tko misli dobro za Istru, zvao se on Langer, Folo, Herak ili Uljančić, zaključio je Kajin. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter