IDS i SDP Kršana potpisali predizbornu koaliciju, Babić kandidat za načelnika

Boris Babić, Silvano Uravić, Dino Čekada, Zoran Karlić (A. ŠĆULAC)
Boris Babić, Silvano Uravić, Dino Čekada, Zoran Karlić (A. ŠĆULAC)

Pred zidinama starogradske jezgre Kršana, službeno je potpisan predizborno koalicijski sporazum tamošnjeg IDS-a i SDP-a. Sporazum o predizbornom koaliranju po prvi put na lokalnim izborima, potpisali su i ime IDS-a, predsjednik podružnice Kršana Dino Čekada i kandidat za načelnika i predsjednik Općinskog vijeća u proteklom mandatu Boris Babić, te u ime SDP-a. predsjednik  kršanskog ogranka stranke Silvano Uravić, te član i općinski vijećnik Zoran Karlić.

- Ovaj sporazum potpisujemo, kako bi našim biračima prije izbora prezentirali našu koaliciju, i Borisa Babića, našeg zajedničkog kandidata za načelnika. Radi se o suradnji dviju stranaka koja na području Općine Kršan imaju zajedničke ciljeve radi realizacije projekata, koji su značajni za sve naše žitelje. Suradnja je dogovorena za razdoblje od četiri godine, te smo uvjereni da će ona predstavljati jednu sigurnost u općinskom vijeću- rekao je na potpisivanju Čekada.

Kandidat zajedničke liste za načelnika, Boris Babić, istaknuo je kako mu je kandidatura čast, ali i odgovornost koju će maksimalnim radom i trudom opravdati.

- Primarni nam je cilj, transparentno i učinkovito upravljanje proračunskim sredstvima, a ste ako su razradili zajednički program kojeg će tijekom predizborne kampanje predstavljati biračima. Kao neke od važnijih točaka Babić je naveo, apliciranje sredstava iz Eu fondova, obnovu nerazvrstanih cesta, uređenje Doma kulture u Čepiću, obnove zgrade matičnog ureda u Poptićnu te škole u Lazarićima, izgradnju školske dvorane u Potpićnu, i osnivanje Saveza sportova Općine Kršan.

Silvano Uravić je u ime SDP-a predstavio 23 točke, kao dio prijedloga za njihov četverogodišnju suradnju i program.

- Prioritet nam je izgraditi školsku dvoranu u Potpićnu, kako bi riješili taj nedostatak i učinili važan korak za sve naše mlade. Zalagat ćemo se i raditi na tome, a čvrsto vjerujem i ostvariti da se smanje cijene vrtića, da se poveća naknada po novorođenom djetetu, te da se povećaju stipendije za naše najbolje studente. Naravno da ćemo kao i dosad brinuti o najugroženijima i starima- rekao je na kraju predstavljanja koalicije Uravić. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter