IDS: I na webu protiv naplate beračima šparuga

Marin Grgeta, županijski vijećnik IDS-a (M. ANGELINI)
Marin Grgeta, županijski vijećnik IDS-a (M. ANGELINI)

- Akcija je počela prije 10-ak dana i odlično se nastavlja. Prikupili smo već više od četiri tisuće potpisa, rekao je na konferenciji za novinare IDS-ov županijski vijećnik Marin Grgeta govoreći o akciji prikupljanja potpisa za podršku dvjema IDS-ovim predstavkama Vladi.

Naime, IDS je prije dva tjedna pokrenuo tu akciju ne bi li zajedno s građanima Istre zaustavio centralizaciju državnih institucija te njihovo preseljenje u Rijeku. Druga predstavka se odnosi na državni namet na branje šparuga.

- Akcija još traje i uskoro će se moći potpisivati i na internetu. Zasad se predstavka može potpisati u svim uredima IDS-a i na glavnim istarskim trgovima. Tražimo od Vlade da ukine taj namet jer ga smatramo besmislenim. Istarski berači šparuga moraju i dalje bezbrižno brati taj plod istarske zemlje. Druga predstavka se odnosi na sve prisutniji problem centralizacije, a odnosi se na ukidanje državnih službi i pripajanju Rijeci.

Također, veseli nas što smo na Županijskoj skupštini uspjeli postići konsenzus svih stranaka i donijeti zaključke koje se referiraju upravo u toj našoj predstavci. Ti su zaključci dodatna snaga i pokazatelj da u Istri postoji zajednička svijest o problemu. Kandidat SDP-a Damir Kajin je očigledno ostao usamljen u ocjeni da se ti procesi centralizacije u Hrvatskoj ne događaju te da decentralizacija u Istri nije nikad bolja. Ne znam odakle mu takva misao. Žalosno je gledati kad jedan od boraca za interese Istre i decentralizaciju čitave Hrvatske tako brzo promijeni mišljenje, istaknuo je Grgeta.

Odgovarajući na novinarska pitanja o zadnjim anketama vezanim uz rejting istarskih kandidata za župana, Grgeta je rekao da se radi o očiglednoj manipulaciji tih dnevnih novina, koje su se zapetljale u otvoreni spin SDP-a.

- Time je SDP pokušao zamaskirati činjenicu da Valter Flego rapidno raste te da Damir Kajin strmoglavo pada na ljestvici javnog mnijenja. Realno stanje je da su u prvom krugu Flego i Kajin skoro pa izjednačeni, dok u drugom krugu Flego nadmoćno pobjeđuje. U konačnim rezultatima IPSOS-a se upravo ta činjenica i potvrđuje. SDP u stvari gubi u svim glavnim mjestima, kao što su Zagreb, Split i Istra, zaključio je Grgeta. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter