IDS i BDSH u Labinu nastavljaju zajedno

Tulio Demetlika, Dolores Sorić, Rasim Halilović (R. SELAN)
Tulio Demetlika, Dolores Sorić, Rasim Halilović (R. SELAN)

Predizborna koalicija IDS-HSU-HNS te Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske (BDSH) sklopili su danas ugovor o suradnji u novom sazivu Gradskog vijeća Labina.

Potpisali su ga Dolores Sorić, predsjednica gradske podružnice IDS-a, i Rasim Halilović, predsjednik ogranka BDSH-a, a prisustvovali su gradonačelnik Tulio Demetlika (IDS), Mehmed Džekić (BDSH) i Bogdan Stanković, predstavnik srpske nacionalne manjine, koja podržava sporazum. U Vijeću će imati devet od 17 vijećnika, što koaliciji omogućuje samostalno donošenje odluka.

Sorić je predizbornu kampanju svoje stranke ocijenila mirnom i dostojanstvenom s punim uvažavanjem svih kandidata, a u istom bi ozračju, smatra, trebalo proteći i postizborno razdoblje.

- Kao što to priliči u demokraciji, i dobitnici i gubitnici trebali bi energiju usmjeriti prema boljitku svih građana. Mali smo grad s puno izazova i uz samo malo dobre volje i pozitivnog dijaloga puno se toga može napraviti. Naša suradnja s BDSH-om u proteklom mandatu dobar je primjer za to, kazala je.

- Na Glavnom odboru stranke jednoglasno je donijeta odluka o koaliciji s IDS-om. Njegov program je najbliži našemu i u suradnji s tom strankom možemo realizirati svoja obećanja biračima. Posebno nas raduje IDS-ov doprinos zadovoljavanju potreba nacionalnih manjina, ne samo u Labinu, nego i u Istri općenito, kazao je Halilović.

Demetlika prisutnost devet političkih opcija u Vijeću sa 17 članova smatra dokazom visokog stupnja demokracije.

- Izborni programi poklapaju nam se u 80 posto točaka, što znači da smo utvrdili potrebe građana. Spreman sam nakon konstituirajuće sjednice prihvatiti i projekte stranaka izvan ove koalicije. Do kraja godine trebali bismo utvrditi razvojne prioritete i načine njihova financiranja da bismo se 2014. uspješno uključili u sedmogodišnji program EU-a, istaknuo je gradonačelnik.

Konstituirajuća sjenica Gradskog vijeća zakazana je za utorak. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter