IDS-HSU-HNS za Vijeće Labina jamči stabilnost

Među 17 kandidata 11 novih imena - koalicijska lista IDS-HSU-HNS (M. ANGELINI)
Među 17 kandidata 11 novih imena - koalicijska lista IDS-HSU-HNS (M. ANGELINI)

Politika koju je IDS vodio posljednja dva desetljeća garancija je stabilnosti i sigurnosti za idućih još 20 godina, kazao je Tulio Demetlika, predstavljajući sinoć, na predizbornom skupu ispred KUC-a Lamparna, koalicijsku listu IDS-HSU-HNS za Gradsko vijeće Labina, čiji je nositelj. "Labin u idući mandat ulazi jači. Potvrdili smo da znamo upravljati resursima, da možemo stvoriti još bolje uvjete ne samo za očuvanje, nego i za otvaranje radnih mjesta. I naši partneri su, vjerujem, prepoznali kvalitetno upravljanje lokalnom zajednicom", dodao je aktualni prvi čovjek grada, u kojem je njegov IDS obnašao vlast u koaliciji s BDSH-om.

Lista za Vijeće, šarolikih struka i generacija, nudi čak 11 novih imena među 17 kandidata, naglasio je, a pokriva sve segmente društva, odnosno interese svih dobnih skupina, od predškolaca do umirovljenika, te spaja javni i privatni sektor.

- Labin je u doba ekonomske krize uvijek bio prepoznatljiv po socijalnom programu koji je među najkvalitetnijima u Hrvatskoj, a potrebite te osobe s posebnim potrebama i starije pomažu se i kroz druge programe. U iduće četiri godine, osim toga, jedan od prioriteta bit će i konačna izgradnja doma umirovljenika, za koji je izdana lokacijska dozvola te se izrađuje projektna dokumentacija, istaknuo je Demetlika koji 19. svibnja lovi četvrti mandat gradonačelnika.

Ni socijalnog programa, podvukao je, ne bi bilo bez kvalitetnog razvoja gospodarstva. "Infrastrukturno se oprema industrijska zona Vinež, koja već zapošljava 600-tinjak radnika. U njoj i u zonama Ripenda i Rogočana nastavit ćemo razvijati poduzetništvo", rekao je Demetlika.

Treći dio programa odnosi se na civilno društvo. "Grad s udrugama svih profila ima potpisan sporazum o suradnji. Svima su, bez obzira na posljednjih godina smanjen proračun, uredno isplaćivane dotacije, a nekima su potpore i povećane", veli Demetlika.

Skup je održan ispred novouređene gradske knjižnice, višemilijunske investicije, koju predstoji završno opremiti. "Vjerujem da će knjižnica biti otvorena u kolovozu, za Dan grada", zaključio je lokalni IDS-ov prvak. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter