IDS-HSU-HNS Pazina: Za grad ugodnog življenja


U dvorištu tisućljetnog kaštela Renato Krulčić, nositelj liste IDS-HSU-HNS za vijeće Pazina predstavio je program s kojim ova koalicija po treći put izlazi pred birače.

- Ova je lista spoj iskustva i mladosti, ovo su ljudi koji mogu najviše dati za razvoj grada, rekao je Krulčić. Naglasio je da je na tom putu najvažnije zajedništvo, koje se u ovom slučaju temelji na dobrobiti grada i svih njegovih građana, Pazinaca, ali i svih stanovnika prigradskih, ruralnih područja.

- U protekle četiri godine pokazali smo da možemo, da znamo. Pokrenuli smo Pazin, a sada gremo napred, rekao je Krulčić.

Prioritet IDS-HSU-HNS-a je gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta, i to kroz ulaganja u opremanje poduzetničkih zona, ali i studij poduzetništva riječkog veleučilišta u nekadašnjoj vojarni u Pazinu. Važna je i prometna povezanost s drugim krajevima, a gradnja Istarskog ipsilona u punom profilu autoceste velik je doprinos tomu.

Izgradnjom autobusnog kolodvora i stanova poticane stanogradnje Pazin će u pravom smislu postati grad ugodnog življenja. Prema tom smjeru vodi uređenje gradskog trga, parkova, komunalne infrastrukture u gradu, ali i ruralnim područjima jer svi stanovnici Pazina, bez obzira na prebivalište, moraju imati isti životni standard.

Briga za sve sugrađane, od najmlađih do najstarijih, ogleda se u dogradnji vrtića, izgradnji novih škola, a za one treće životne dobi  kroz produženje djelovanja boravka i pomoći u kući.

- Pazin s Labinom i Pulom radi na tri projekta doma umirovljenika u Istri, koji bi zadovoljili i potrebe umirovljenika s Pazinštine. Želimo da Pazin postane turističko i kulturno odredište Istre, a u tomu značajniju ulogu treba dobiti pazinski Kaštel, Jama, ali i prostori koje je ranije koristila vojska. Te prostore treba preurediti u rekreativnu zonu i Istra Inspirit fantasy park, rekao je Krulčić. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter