IDS: Demetlika predsjednik Savjeta, Sponza tajnik

Tulio Demetlika (R. SELAN)
Tulio Demetlika (R. SELAN)

Tulio Demetlika, labinski gradonačelnik i predsjednik Zajednica podružnica Istarskog demokratskog sabora Labinštine, novi je predsjednik Savjeta IDS-a, jednoglasno je odlučeno večeras na sjednici ovog stranačkog tijela.

Za njegove zamjenike izabrani su Sanja Oplanić iz Poreča i Neven Varljen iz Opatije, a za glavnog tajnika stranke rovinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Giovanni Sponza. Svi izabrani bili su jedini kandidati za te dužnosti.

- Pri kandidiranju i izboru vodili smo računa o ravnomjernoj teritorijalnoj, generacijskoj i spolnoj podijeljenosti. Na dnevnom redu bile su i pripreme za predstojeće izbore za Europarlament. Dogovorene su aktivnosti koje moramo provesti putem podružnica i zajednica podružnica, kazao nam Demetlika netom nakon završetka sjednice.

Savjet IDS-a najviše je stranačko tijelo između dva stranačka sabora, a čine ga članovi svih predsjedništava, predsjednici podružnica te predsjednici zajednica podružnica. Od 78 članova na sjednici je sudjelovalo njih 55. Savjetom je do sada predsjedao Darko Lorencin, ministar turizma, a dužnost tajnika obavljao je Tedi Chiavalon. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter