IDS će odluku o koaliciji donijeti 16. rujna u Pazinu

Boris Miletić (N. LAZAREVIĆ)
Boris Miletić (N. LAZAREVIĆ)

Sjednica Savjeta IDS-a, na kojoj će se odlučiti o načinu izlaska na iduće parlamentarne izbore, održat će se u srijedu, 16. rujna u Pazinu, odlučeno je u ponedjeljak navečer na sjednici predsjedništva te stranke u Puli.

Kako su priopćili iz IDS-a, predsjednik stranke Boris Miletić istaknuo je kako očekuje da će Savjet IDS-a uzeti u obzir sve relevantne činjenice te će donijeti najbolju odluku u interesu građana.

"Ono u što sam siguran je da IDS može ulaziti samo u saveze koji snažno podupiru prijeko potrebnu decentralizaciju zemlje, samostalnost Istre kao regije i razvojne projekte koji su važni za građane naše izborne jedinice", izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić, navodi se u priopćenju i dodaje kako je na sjednici istaknuta važnost parlamentarnih izbora za Istru.

"IDS je najjači politički zaštitnik interesa građana Istre i kao snažna regionalna stranka čvrsta je garancija da se glas naše Istre uvažava u Saboru", istaknuto je na sjednici, priopćio je IDS, ističući kako će se dosljednim zauzimanjem svojih zastupnika "izboriti za projekte koji su važni za Istru". Inače, koalicijski sporazum uoči parlamentarnih izbora u utorak će potpisati predsjednici ostalih stranaka vladajuće Kukuriku koalicije - SDP-a, HNS-a i HSU-a, a pridružuju im se i laburisti te Autohtona - hrvatska seljačka stranka i Zagorska stranka.

Na sjednici predsjedništva IDS-a, zatvorenoj za javnost, bilo je riječi i o predizbornoj kampanji te stranke, koja će se "temeljiti na predstavljanju ključnih projekata za brži razvoj Istre i podizanje kvalitete života građana". Najavljeno je i da će tijekom predizborne kampanje IDS predstaviti konkretne mjere decentralizacije koje čine okosnicu stranačkog programa i koje građanima jamče kvalitetnije usluge javnog sektora, učinkovitije rješavanje svakidašnjih problema i poslova te otvaranje novih radnih mjesta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter