IDS: Bassanese novcem iz proračuna kupuje pozicije

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Umaški gradonačelnik Vili Bassanese proračunskim novcem kupuje naklonost političkih kojega u Istri, ali i funkcije u Hrvatskom rukometnom savezu, tvrdi umaški IDS koji Bassanesea proziva za nezakonite radnje, rasipnost i bahatost.

Umaški IDS-ovci navode da je gradonačelnik iz proračuna financirao međunarodni sajam pršuta u Tinjanu, i to s 50.000 kuna, ali je isti iznos ukinuo za međunarodnom sajmu ribarstva Crofish, koji se od 2006. održavao u Umagu, a ove se godine uopće neće održati. "Je li gradonačelnik svjestan da će zbog neodržavanja Crofisha nastati nemjerljiva šteta za promociju Umaga kao turističke destinacije, ali i za naše ribare i naše sugrađane", pitaju se u umaškom IDS-u.

"Isto tako želimo istaknuti da, unatoč velikom protivljenju naših vijećnika u Gradskom vijeću, Bassanese iz godine u godinu smanjuje proračunska sredstva za redovno funkcioniranje svih sportskih klubova i udruga s područja Umaga, dok je u posljednje tri godine Hrvatskom rukometnom savezu iz proračuna dodijelio čak 700 tisuća kuna!

Za ovakvu je "naklonost" Bassanese na izbornoj skupštini HRS-a u travnju postao član Upravnog odbora, iako s rukometom nema nikakvih dodirnih točaka.

Stvar je ovdje potpuno jasna: Bassanese novcem iz proračuna grada Umaga kupuje naklonost stranačkih kolega u Istri, ali i poziciju člana Upravnog odbora u HRS-u kako bi si otvorio neka vrata u Zagrebu. Da li je ovdje riječ o trgovanju utjecajem, zlouporabi položaja, sukobu interesa ili sve navedeno, pozivamo nadležne institucije da to istraže, navode iz umaškog IDS-a", zaključuju u umaškom IDS-u. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter