Idris Ferati očistio dvorište susjedima iz palače Bečić


U par sati rada uvježbana ekipa mladića, potpomognuta kamionom i bagerom do temelja je očistila veliko dvorište palače Bečić koja se nalazi u strogom centru Poreča. Dvorište je bilo nakrcano otpadom, zemljom i travom, pravo ruglo grada i sad, nakon intervencije, slika je prihvatljivija. Inače, palaču je prošle godine otkupio Grad Poreč i još se ne zna kako misli upravljati tom palačom.

Situacija krova je kritična, vanjske stolarije gotovo da više nema, popucala su sva stakla prozora. Dakle, u četvrtak ujutro uslijedila je akcija čišćenja dvorišta. Zvali smo Grad kako bi se raspitali da li se radi o prvoj fazi nekog većeg i dubljeg zahvata no, iz gradske uprave nam je odgovoreno da Grad nije naručio niti obavio posao čišćenja. Tko je onda to učinio? Nakon kraćeg traganja za počiniteljem - dobročiniteljem doznali smo da je ekipu čistača naručio i platio vlasnik hotela Palazzo. Stupili smo u kontakt s njim pa nam je Idris Ferati, vlasnik bivšeg hotela Riviera (danas Palazzo) objasnio da je obavio čišćenje kako bi se donekle riješio tog rugla koje graniči sa zgradom čiji je on vlasnik i u čijem prizemlju je smještena pizzeria.

- Turisti se ljeti okrjepljuju u mojoj pizzeriji, prolaze pokraj tog dvorišta i ja jednostavno nisam više mogao podnijeti nedoličnu scenu pored mog objekta. Otišao sam u gradsku palaču i pitao odgovorne da li mogu sam to očistiti na vlastiti trošak. Rekli su mi da mogu i tako sam u par sati riješio problem - izjavio nam je Idris Ferati.


Podijeli: Facebook Twiter