Identificirano tijelo ronioca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

DNK analizom potvrdeno je da tijelo ronioca koje je 31. svibnja pronadeno u moru kod Rta Penede pripada Talijanu Ginu Carnevaliju (43), koji je nestao 1. svibnja u moru izvan mjesta Porto Potenza, u blizini Ancone.

Vijest da je kod Brijuna pronaden upravo Carnevali njegovoj je rodbini u Italiji priopcio Generalni konzulat Italije u Rijeci proteklog petka u vecernjim satima. Kako smo saznali od talijanskih kolega, DNA analize su više puta ponavljane kako bi se sa sigurnošcu utvrdilo da tijelo pripada nestalom Carnevaliju.

Podsjetimo, beživotno tijelo ronioca pronašla je posada teretnog broda "Brodospas" u moru oko jednu nauticku milju od Rta Peneda u blizini Nacionalnog parka Brijuni. Javnost je tada izviještena da je tijelo ronioca bilo više dana u moru.

Prema podacima lista Corriere Adriatico, Carnevali se prvog svibnja ove godine sam na gumenjaku uputio u podvodni ribolov na dah na nekoliko milja izvan lokacije Porto Potenza Picena.

Po Carnevalija, inace autoprijevoznika iz mjesta Sambucheto, a od milja zvanog "tijelo od 3500 wati", u Rijeku je došla njegova rodbina te je on u ponedjeljak odvezen u Italiju.


Podijeli: Facebook Twiter