Identificirani svi ceški turisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Odjelu patologije karlovacke Opce bolnice završena je obdukcija te je identificirano svih osam mrtvih tijela ceških turista. Ocekuje se transport tijela u Cešku, izjavila je Hini županijska državna odvjetnica Gordana Križanic.

Premijer Zorana Milanovic cestitao je u srijedu svima koji su pomagali ceškim turistima stradalim u teškoj prometnoj nesreci ceškog autobusa u subotu na autocesti A1 kod Sv. Roka, cime su pokazali kako funkcionira hrvatska država te svojim brzim djelovanjem pomogli da se umanje posljedice nesrece, u kojoj je poginulo osam osoba, a 43 su ozlijedene.

- U nesreci je poginulo puno ljudi, i jedan je puno, rekao je Milanovic na pocetku sjednice Vlade i cestitao svima koji su djelovali na vrijeme da se umanje posljedice nesrece. Premijer je izrazio uvjerenje da ce se država na isti nacin pokazati i u dobrim stvarima.

Milanovic se osvrnuo i na obilježavanje Dana državnosti, 25. lipnja, odnosno na to što nije bio na misi za domovinu koju je u crkvi sv. Marka služio kardinal Josip Bozanic, kazavši da kao premijer odlazi na mise za katolicki i pravoslavni Božic, a u svim ostalim prigodama odlazak na misu smatra osobnom, intimnom odlukom.

- Osobno sam otišao u katedralu o Božicu kao premijer, to smatram pristojnim i civiliziranim. U svim drugim situacijama za mene je vjera intimna i privatna stvar i to se odnosi na sve ostale blagdane i praznike, rekao je premijer Milanovic.

- Nisam vjernik i ne želim da odlazak na misu bude stvar cistog protokola, dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter