Identificirane žrtve željeznicke nesrece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na patologiji KBC-a Split u subotu ujutro obitelji i prijatelji identificirali su svih šest žrtava vlaka smrti, nagibnog vlaka koji je u petak oko podne izletio s tracnica u Rudinama kod Kaštela.

Kako je rekao šef patologije dr. Šimun Andelinovic, identificirani su francuska državljanka Lorraine Bodet, španjolski državljani Gaj Emil Andric te hrvatski Petra Radic, Krešimir Trajbar, Domagoj Alvir i Mirna Rogan, svi iz Zagreba, piše Slobodna Dalmacija

Tijekom subote bit ce obavljena obdukcija nad svih šestero poginulih kako bi se utvrdio uzrok smrti. Ozlijedeno je ukupno 55 osoba, od cega 44 hrvatska državljana, troje Francuza, dvoje Australaca, te po jedan državljanin Švedske, Velike Britanije, Srbije, Španjolske, Pakistana i Slovenije.

Medu ozlijedenima je sedam teže ozlijedenih, a ukupno 14 ih je zadržano na lijecenju, a medu njima i strojovoda Joško Palinic. Kako doznajemo od dr. Vedrana Radonica, predstojnika klinike za kirurgiju KBC-a Split, svi ozlijedeni mirno su proveli noc, svi su stabilno i nitko nije u životnoj opasnosti.

Francuska državljanka kojoj je teško oštecena jetra takoder se osjeca dobro, a uz pomoc dvojice francuskih policajaca na privremenoj dužnosti u Hrvatskoj uspjela je telefonom pricati i s majkom.

A pred patologijom se u subotu ujutro odvijala prava ljudska drama. Obitelji i prijatelji poginulih su se okupljale zbog identifikacije, uz plac i potpunu šokiranost nakon davno nezapamcene tragedije. Nitko od njih, razumljivo, nije bio raspoložen za ikakve kontakte s novinarima, samo su šutke prolazili pored reportera, snimatelja i fotoreportera ulazeci u zgradu patologije.


Podijeli: Facebook Twiter