Ideja plaže dobra, nedostaju brojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ladonjin projekt uredenja 2,7 kilometara plaže od Valbandona do Pinete, što bi koštalo 50 milijuna kuna, a financirali bi najmoprimci uz plažu, prezentiran je vijecnicima na posljednjoj sjednici Opcinskog vijeca Fažane. Komentare su imali samo IDS-ovi vijecnici. Ivan Marceta je primijetio da su nužni konkretniji podaci. Dušanka Šuran ukazala je na to da prije uredenja plaže treba napraviti studiju utjecaja na okoliš koja ide na javnu raspravu te da nositelj projekta treba biti Opcina, neovisno o tome tko ga financira.

"Ideja je dobra, ali do njezine realizacije ipak vodi duži postupak. Želimo uredenu plažu, ali mene zanima da li cu ja s obitelji moci krociti na tu plažu bez placanja", pitala je Šuran. Vladimir Filipovic, koji je prezentirao projekt, odgovorio je da je bit uredenje plaže koje ce financirati najmoprimci, a mještani na nju dolaziti besplatno.

Na vijecu se polemiziralo o otvaranju privatnog vrtica, i to nakon prijedloga Kluba vijecnika IDS-a da Opcina, koja ce sufinancirati otvaranje sa 100 tisuca kuna, prve tri godine financira boravak djece do pune cijene cime bi se roditeljima omogucilo da izdvajaju za vrtic isti iznos kao i oni cija djeca pohadaju opcinski. Amandman nije usvojen, a nacelnica Ada Damjanac konstatirala je da se boravak sufinancira svim vrticima jednako i to s 1.070 kuna te da nece raditi iznimku. Odluka o donaciji od sto tisuca kuna usvojena je s pet IDS-ovih glasova protiv.

Opcinski proracun, uz neke preraspodjele, ostaje 43,9 milijuna kuna. U programu gradnje, koji je težak 17,8 milijuna, povecava se iznos za rekonstrukciju groblja za 400 tisuca kuna. Za više od milijun kuna smanjuju se sredstva za izgradnju i rekonstrukciju kanalizacije. Kultura ce dobiti 300 tisuca kuna manje, a za usluge promidžbe i informiranja izdvojit ce se 90 tisuca manje.


Podijeli: Facebook Twiter