Ida Prester: Starost može biti divna i senzualna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bend Lollobrigida ima novu pjesmu, zove se "Tvoja" i po mnogima koji su je čuli do sada, najromantičnija je pjesma benda do sada. Produkciju su dali u ruke Juri Ferini i Pavlu Miholjeviću, dvojcu s kojim dijele ljubav prema sint popu te indie aranžmanima i produkciji.

"Dvoje zaljubljenih odluče napustiti vanjski svijet u kojem vlada "ledeno doba" bezosjećajnosti i nerazumijevanja, te toplinu traže u svom mikrokozmosu, samo njih dvoje, do starosti." - ukratko su prenijeli suštinu pjesme članovi benda.

“U spotu glumi predivna starija balerina Marija Janković, gospodja koja nevjerojatno zrači elegancijom i toplinom. Gdju Mariju smo stavili u zagrljaj “svoje ljubavi”, markantnog starijeg gospodina koji je, inače, predsjednik kućnog savjeta u mojoj zgradi." - objasnila je Ida Prester, pjevačica benda, ujedno  autorica pjesme.

"U spotu smo željeli prikazati atmosferu hermetičnosti vječne ljubavi iz pjesme, odnos dvoje ljudi kojem ništa drugo ne treba osim oni jedno drugoga, do kraja. Tema starosti nas dugo zaokuplja. Starost najčešće mrzimo, bojimo je se, stare ljude ne primjećujemo, u društvu su posve nevidljivi.

Zato u spotu gledamo na starost iz drugog kuta - divne, senzualne, zaljubljene starije ljude koji uživaju u svakom trenutku koji im je preostao," ispričala je Ida.

"Spot je vrhunski napravila naša uigrana ekipa – Marcella, Damjan i Marko, ovo nam je već četvrta suradnja."

Režiju za video spot "Tvoja" potpisuje splitska redateljica Marcella Zanki, za direktora fotografije je odabran Damjan Radovanović, dok je za kostime bio zadužen Marko Čerketa. Montaža videa je povjerena Hrvoslavi Brkušić, a kao glumci u spotu se pojavljuju Marija Janković i Danilo Medenica.

Uz glazbeni spot Marcella je od istog materijala napravila 10 minutni film "Oda mladosti" o prolaznosti, starosti, ljubavi, o ženi koja je "otplesala" svoj život. Dosad se prikazivao na samostalnim izložbama radova Marcelle Zanki. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter