IDA nije davala novac Rockwoolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulskom Opcinskom sudu, pod predsjedanjem sutkinje Mirne Franciškovic na parnici koju je danska tvornica kamene vune Rockwool Adriatic d.o.o. zbog klevete pokrenula protiv predsjednika Zelene stranke-zelene alternative Josipa Antona Rupnika, jucer je saslušan direktor Istarske razvojne agencije (IDA) Darko Lorencin. Potonji je iznio pregled aktivnosti poslovanja te županijske agencije, a govorio je i o ulozi koju je IDA imala pri dolasku Rockwoola u Istru.

Lorencin je naglasio da je tvornica uz Sloveniju, bila zainteresirana za gradnju tvornice i u Istri, te su se po tom pitanju prvo obratili IDA-i koja im je pokazala poduzetnicku zonu u Picnu. Odgovarajuci na pitanje je li IDA tvornici davala kakav novac, Lorencin je rekao da agencija nije davala nikakve poticaje te da tvornici nije mogla niti osloboditi odredenih davanja, jer odluku o oslobadanju može donijeti samo Republika Hrvatska, odnosno nadležno ministarstvo.

-IDA je i prije dolaska Rockwoola predlagala Istarskoj županiji da se Opcini daju poticaji za izgradnju komunalne infrastrukture u njihovoj opcinskoj zoni koja je sastavni dio našeg poduzetnickog programa. Ta zona dolaskom tvornice nije bila izdvojena po pitanju davanja velicine sredstava, a Pican je i prije dolaska tvornice dobivao poticaje za infrastrukturu. Istarska županija i sva nadležna tijela su bila upoznata s projektom i dolaskom tvornice putem IDA-e, buduci da se Rockwool prvo za pomoc obratio nama, rekao je Lorencin.

Novo rocište može se ocekivati tek u rujnu.


Podijeli: Facebook Twiter