IWC i Glazbena škola pomažu Centru za rehabilitaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicija i želja za dobrocinstvom Inner Wheel Cluba Pula (IWC) u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetica Ronjgova trinaesti ce put rezultirati dobrotvornim koncertom koji ce se u Domu hrvatskih branitelja održati predstojece srijede. Sav prikupljeni prihod s koncerta dodijelit ce se pulskom Centru za rehabilitaciju Veruda kao pomoc u organizaciji terapijskog jahanja.

Kako je istaknula predsjednica pulskog IWC-a Jadranka Vrbota, u proteklih 12 godina koncertima pulske Glazbene škole i nizom drugih dobrotvornih akcija prikupljeno je i donirano 530 tisuca kuna kojima se pomoglo u radu raznim institucijama i udrugama.

- Ove godine želimo pomoci osobama s teškocama u razvoju, osobito djeci pulskog Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda kako bismo im omogucili radno iskustvo i pomoc terapijskim jahanjem. Vec je jako dobro poznato i dokazano da je terapijsko jahanje izvrsna pomoc osobama oboljelim od cerebralne paralize, autistima, te drugim teško oboljelim osobama. Nevjerojatni su ucinci kada dijete doživi kretanje konja, rad tih mišica ispod sebe i želimo pomoci u osiguravanju sredstava da prvi put u Puli imaju priliku pokrenuti terapijsko jahanje, rekla je Vrbota.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 30 kuna. Uz sredstva prikupljena ulaznicama u sklopu akcije, mogu se uplatiti donacije na žiro racun Inner Wheel Cluba Pula: 2340009-1118004782, a svaki prilog je, makar i simbolican, dobrodošao. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter