Ibrahimović: U Centar Cargo Clubu neće biti "narodnjaci"

Budući multimedijalni "Centar-Cargo Club" (M. ANGELINI)
Budući multimedijalni "Centar-Cargo Club" (M. ANGELINI)

Investitor u multimedijalni "Centar-Cargo klub" na području bivšeg skladišta HŽ Carga na Željezničkom kolodvoru Enes Ibrahimović u srijedu navečer organizirao je prezentaciju svog projekta za vijećnike Mjesnog odbora Arena te predstavnike stanara okolnih zgrada da bi im pojasnio i dokazao da njegov klub neće remetiti njihov život i da bi im dokazao da iz kluba neće izlaziti nesnošljivi decibeli. No, prezentaciji su se odazvali samo vijećnici MO-a te jedna predstavnica zgrade iz Splitske ulice.

Zavjese koje odbijaju buku

Do ovog, drugog po redu sastanka došlo je jer je javnost s negodovanjem dočekala vijest o otvaranju kluba nadomak Željezničkog kolodvora. U ljeto prije godinu dana okolni stanari doznali su za namjere investitora i započeli s prikupljanjem potpisa za peticiju, koju je potpisalo njih 370, a kojom su tražili zabranu za otvaranje noćnog kluba i da mu se ograniči radno vrijeme, a sve radi sprječavanja noćne buke, devastacije, okupljanja alkoholiziranih ljudi podno njihovih prozora ili po obližnjim parkovima.

Na skupu u srijedu, dok se još nije znalo da se stanari neće odazvati, Ibrahimović je vijećnike MO-a dočekao ispred kluba u kojem se puštala glasna muzika, a u što su se svi uvjerili kada su ušli. No, na svega nekoliko metara uokolo objekta jedini zvuk koji se čuo bio je rad ventilacijskog sustava, i to okrenut prema moru. Debeli kameni zidovi, usmjereno ozvučenje unutar objekta, te, kako je naveo investitor, zavjese koje odbijaju buku, rezultirale su tišinom van objekta unatoč glasnoj muzici u klubu.

Parkiralište pod zaštitom

- Cilj ovoga je da nam se pojasni situacija s prostorom jer kruže razne priče. Govorilo se čak i o narodnjačkom klubu. Zato shvaćam stanare našeg mjesnog odbora koji su zabrinuti. Tu smo da riješimo dileme, rekao je u uvodu predsjednik MO-a Arena Klaudio Paljar, prepustivši Ibrahimoviću da ih informira.

Investitor je odmah dao garanciju da klub neće biti "narodnjački" te će tijekom tjedna raditi dnevni, a petkom i subotom večernji program.

- Žao mi je što se stanari nisu odazvali pozivu jer bi se uvjerili da objekt neće proizvoditi buku. Usto, dajem mogućnost stanarima da angažiraju kojeg kod žele licenciranog mjerača buke iz Hrvatske, kojeg ću ja platiti, da im izmjeri razinu buke u stanovima. Iako, kao što se sada vidi, to nije potrebno, kazao je Ibrahimović, koji je pojasnio i da neće dozvoliti niti stvaranje gužve i galame ispred objekta.

- Parkiralište je ograđeno i na njemu će raditi zaštitarska tvrtka koju ću angažirati jer je to "naše dvorište". Dakle, gosti će parkirati vozila i odmah će biti usmjereni u objekt, a jednako tako i prilikom izlaska iz objekta. Na parkiralištu neće biti zadržavanja. Usto, kako bi rasteretio Kolodvorsku ulicu, ulaz na parkiralište otvorit će se skroz na donjoj strani parkirnog prostora gdje se može smjestiti 500-tinjak vozila, pojasnio je investitor. (Goran ROJNIĆ, snimio Manuel ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter