Ibrahimović nominiran za literarnu nagradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni švedski nogometaš, trenutačno član francuskog doprvaka Paris SG-a s kojim će u srijedu gostovati u Zagrebu u 3. kolu skupine A Lige prvaka protiv Dinama, Zlatan Ibrahimović nominiran je za prestižnu švedsku literarnu nagradu "August".

Ibrahimovićeva autobiografija "Ja, Zlatan", koja je prevedena i na hrvatski jezik, a koju je Ibrahimović napisao uz suradnju švedskog novinara Davida Lagercrantza, uvrštena je među šest finalista za nagradu, a dobitnik će biti poznat krajem studenoga.

Prema mišljenju komisije za nagradu "August", koja ime nosi po književniku Augustu Strindbergu, a dodjeljuje se od 1989. godine, Ibrahimovićevu autobiografiju krasi "precizan jezik, a ostavlja snažan dojam. Dojmljivi i ponekad oštri opisi čitatelja lako uvode u Zlatanov svijet, kako na tako i izvan terena".

Ibrahimovićeva autobiografija izdana je prošle jeseni, a već sada je jedna od najprodavanijih knjiga u švedskoj povijesti sa 500.000 prodanih primjeraka. U njoj veliki igrač opisuje svoje početke u predgrađu Malmoea Rosengaardu, ali i igranje u Ajaxu, Juventusu, Interu, Barceloni i Milanu. (Hina/STA)


Podijeli: Facebook Twiter